Александър Донски определено през последните 12 месеца прави сериозно отстъпление

...
Александър Донски определено през последните 12 месеца прави сериозно отстъпление
Коментари Харесай

Програмата за ден 2 на Sofia Open: Донски в търсене на първа българска победа!

Александър Донски несъмнено през последните 12 месеца прави съществено оттегляне в изявите си на сингъл, откакто загуби над 400 позиции в международна класация за този интервал от време и се намира под номер 939. Това обаче ненапълно се дължи и на събитието, че българинът реши да се концентрира повече върху изявите си на двойки и това се оказа вярно решение, тъй като към този момент е в топ 300 в класацията при тандемите и неотдавна доближи до Чаланаджър 1/2-финал, партнирайки си с Звонимир Бабич.

Логично, то уредниците на Sofia Open предоставиха " уайлд кард " за присъединяване в главната скица при тандемите на Донски и Лазаров, които са несменяема титулярна двойка за тима на България в Купа " Дейвис " и могат да се похвалят с постигане до 1/4-финалите на същото съревнование през предходната година.

Съдбата пък се усмихна на международния номер 939 и той получи опция да се включи и в квалификациите поединично, тъй като Адриан Андреев избра да не се възползва от поканата на уредниците и надлежно оваканти едно място в схемата на пресявките.

Любопитното е, че Донски през тази седмица доближи до полуфиналите на сингъл в тунизийския град Монастир, както и до финала на двойки. 25- годишният тенисист обаче трябваше да приключи прибързано една от най-успешните си седмици през сезона, с цел да отпътува за София.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР