Александър Донски е новият стар шампион на България в зала,

...
Александър Донски е новият стар шампион на България в зала,
Коментари Харесай

Изненада: Алекс Донски е шампион и ще участва на DIEMA XTRA Sofia Open

Александър Донски е новият остарял първенец на България в зала, а по този метод и вторият български тенисист, който получава уайлд кард за присъединяване в главната скица на DIEMA XTRA Sofia Open.

Донски, който бе първенец и през 2017-а, сервира огромната изненада, побеждавайки на финала поставения под №1 в схемата Александър Лазов след поврат - 3:6, 6:3, 6:4.

Донски заслужи изцяло огромната премия, откакто преди този момент в шампионата в профил и втория в схемата Александър Лазаров, както и държавния първенец навън Васко Младенов. Любопитен факт е, че и в тези дуели Донски стигна до триумфа, губейки първия сет.

Шампионатът в зала "София " бе извънредно забавен точно заради обстоятелството, че първенецът получава право на присъединяване в DIEMA XTRA Sofia Open.

Така Донски, който е №1572 в международната класация, се трансформира в третия българин с право на присъединяване на шампионата в "Арена Армеец " след Григор Димитров и Димитър Кузманов, който също получава покана от уредниците. За 19-годишния Донски това ще бъде дебют на АТР шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР