Алекс Перейра поднесе изненадата на голямата галавечер в “Медисън Скуер

...
Алекс Перейра поднесе изненадата на голямата галавечер в “Медисън Скуер
Коментари Харесай

Алекс Перейра поднесе сензацията в UFC след нокаут над Адесаня

Алекс Перейра сервира изненадата на огромната галавечер в “Медисън Скуер Гардън ” в Ню Йорк UFC 281, нокаутирайки Израел Адесаня в средата на петия рунд. Така бразилецът сензационно стана първенец в междинна категория едвам в осмия си ММА мач, и то единствено една година след дебюта си в най-голямата организация в света.

Перейра, който е някогашен първенец на GLORY и единствен настоящ първенец в две категории (средна и лека-тежка), имаше на сметката си нокаут против Адесаня по разпоредбите на кикбокса. Сега той съумя да го направи и в ММА, с помощта на трагичен поврат в последния рунд.

Адесаня нарани десния си крайник при лоукик и накуцваше, което разреши на противника му да го притисне и да го засипе с канонада от крошета и ъперкъти. Нигериецът водеше с 3-1 рунда преди този миг и изглеждаше като че ли ще реализира 13-та поредна безапелационна победа, само че остарелият му бразилски конкурент блесна и се възползва от златния си късмет.

Точно с последната сирена на първия рунд Адесаня нанесе съкрушителни дясно и леви кроше, които доста залюляха кандидата. Именно сигналът за завършек на частта избави бразилеца, който другояче таман се бе окопитил в осмоъгълника и притискаше първенеца до оградата.

Първият рунд мина главно в замени на лоукикове, като Адесаня контролираше дистанцията, само че най-после трябваше да контраатакува и го направи прелестно. Перейра беше с разкървавено ляво ухо, само че това не му попречи да стартира по-активно втората част и даже записа прекрасен ляв прав в лицето на противника.

Двамата се впуснаха в замени, въпреки броят на пласираните удари да не беше изключително висок, само че всичките попадения имаха капацитета да нараняват. При 20 секунди преди сирената Перейра вкара прекрасен ляв хайкик и разклати противника си, като даже реализира тейкдаун, само че имаше надзор единствено три секунди, тъй като сирената оповести края на рунда.

Адесаня направи тейкдаун след първата минута на третия рунд и контролираше гърба на противника си, като задачата му беше да записва попадения с граунд-енд-паунд. Шампионът също по този начин караше противника да хаби доста сила, което евентуално щеше да окаже въздействие в идващите рундове, защото Перейра в никакъв случай не е провеждал борба в 25 минути.

Адесаня прекара целия рунд в контролираща позиция и пласира някои положителни удари, като видимо поведе с 2-1 рунда в резултата досега. Шампионът продължи с превъзходството в идващия рунд, в който изтощеният Перейра съвсем не опита да нанесе никакъв удар. Нигериецът се регистрира с няколко типичен комбинации от ляв прав и дясно кроше. Именно едно такова като че ли разсъни бразилеца в последните 60 секунди и той най-сетне потегли напред, само че не след дълго бе притиснат до оградата. В последна сметка първенецът като че ли завоюва безапелационно частта и поведе с 3-1 преди финалните 5 минути.

Toчно когато всичко вървеше по проект за Адесаня, той нарани десния си крайник при лоукик и накуцваше в идващите секунди, като от рунда оставаха две трети от времето. Перейра усети, че моментът му е настъпил, при което притисна противника и го засипа с леви крошета и десни ъперкъти. Няколко такива попадения разклатиха нигериеца и когато той спря да се пази с ръце и отклони, реферът се намеси и маркира нокаута.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР