Aldi купува 400 супермаркета Winn-Dixie и Harveys

...
Купувачите на хранителни стоки в Югоизтока могат да очакват да
Коментари Харесай

Купувачите на хранителни стоки в Югоизтока могат да очакват да видят повече магазини на Aldi от 2024 г.

Германският супермаркетен гигант придобива Winn-Dixie и други магазини за хранителни стоки в Югоизточната част в опит да увеличи присъствието си в региона, съобщиха от компанията в сряда. Някои от близо 400-те местоположения на Winn-Dixie, които Aldi придобива, ще запазят познатата марка Winn-Dixie в червено и бяло и традиционното оформление на магазина, но много от тях ще се преобразуват в марката на Aldi и формата на магазините на обикновените магазини.

Придобиването – което включва Harveys Supermarket – ще добави локации в Алабама, Флорида, Джорджия, Луизиана и Мисисипи към портфолиото на Aldi. Почти 300 от тези магазини са базирани във Флорида.

Очаква се транзакцията да приключи през първата половина на 2024 г. и предстои одобрение от регулаторните органи.

Това е част от плана на Aldi за разширяване в САЩ - преди това обяви, че отваря 120 нови магазина с цел 2400 магазина до края на 2024 г.

„Моментът беше подходящ да надградим инерцията на растежа си и да помогнем на жителите на Югоизтока да спестят от сметките си за хранителни стоки. Транзакцията подкрепя нашата дългосрочна стратегия за растеж в Съединените щати“, каза главният изпълнителен директор Джейсън Харт в изявление.

Aldi излезе като победител по време на период на завишени цени на храните, тъй като клиентите търсеха по-евтини опции.

Winn-Dixie и Harveys Supermarket отдавна са основни продукти в Югоизточния регион. Но от години веригите за хранителни стоки и компанията майка са измъчвани от финансови затруднения. През 2018 г. Southeastern Grocers заяви, че планира да обяви фалит и да затвори 94 магазина. Winn-Dixie затвори около една трета от своите 900 магазина през 2005 г. и съкрати почти 30% от персонала си.

В споразумението Aldi ще закупи целия капитал на базираната във Флорида компания в брой.

Aldi планира да отвори 20 нови локации в Югоизточния регион до края на тази година, преди приключването на придобиването.

„Aldi ще управлява магазините Winn-Dixie и Harveys Supermarket със същото ниво на грижа и фокус върху качеството и обслужването, тъй като ние също така оценяваме кои местоположения ще преминат към формата на Aldi, за да поддържаме по-добре кварталите, които сега ще имаме привилегията да обслужваме “, добави Харт.

Southeastern Grocers се съгласи да продаде своите 28 магазина Fresco y Más на Fresco Retail Group, инвестиционна група за хранителни стоки. Испанската верига за хранителни стоки също ще запази името си.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР