Алберт Попов записа 18-о място в слалома от Световната купа

...
Алберт Попов записа 18-о място в слалома от Световната купа
Коментари Харесай

Алберт Попов се класира сред първите 20 в слалома в Мадона ди Кампилио

Алберт Попов записа 18-о място в слалома от Световната купа по ски в италианския курорт Мадона ди Кампилио. Българският скиор записа второ влизане в точките от началото на сезона след положително показване на пистата " Канелоне Мирамонти ".

Попов се спусна с 22-и стартов номер и приключи 25-и в първия манш. Във второто си втурване той беше надалеч по-добър и даде 11-о време.

Българинът приключи на 1.85 секунди зад спечелилия Даниел Юл от Швейцария.

Попов влезе в точките във втори слалом през сезона, откакто беше 12-и във Вал д’Изер в средата на декември. След четири слалома българинът е 28-и в класирането за дребния бистър глобус с 35 точки.

В италианския зимен център Даниел Юл завоюва за втора поредна година, като това са и единствените му триумфи в Световната купа. Швейцарецът обаче се подреди до легендите Ингемар Стенмарк и Алберто Томба, както и до Хенрик Кристоферсен, които дотук бяха единствените скиори с две следващи победи в Мадона ди Кампилио.

Именно Кристоферсен се подреди втори зад Юл, изоставайки с 15 стотни. Трети приключи французинът Клеман Ноел.

Лидер за Големия бистър глобус в Световната купа е Алекси Пинтюро с 475 точки, следван от Александър Оомод Килде с 474. В дребната купа в слалома водач е Кристоферсен с 242 точки, а с две по-малко е Ноел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР