Алберт Попов направи много силно състезание и завърши на 11-то

...
Алберт Попов направи много силно състезание и завърши на 11-то
Коментари Харесай

Алберт Попов избухна в Шладминг – 11-то място, дни преди Олимпиадата

Алберт Попов направи доста мощно съревнование и приключи на 11-то място в обичания си Шладминг, изравнявайки най-хубавото си класиране от началото на сезона за Световната купа.

Българинът направи мощен първи манш, след който зае деветата, само че по-късно не съумя да усъвършенства позицията си, а изгуби две места в последното втурване преди Олимпиадата в Пекин.

А упованията към Попов бяха съществени, тъй като нощният слалом в Шладминг несъмнено е обичаното му състезние, където в последните две години той зае две шести места, които и до през днешния ден са най-хубавите му представяния за Световната купа.

В първия манш Попов приключи с време от 52.49, само че във втория той бе с съвсем две секунди по-бавен - 54.23, което го остави на 0.72 секунди зад спечелилия Линус Щрасер.

Германският скиор завоюва с време от 1:46.00 минути, изпреварвайки трагично единствено с 0.03 секунди норвежеца Ат Ли Макграт.

Третото място остана за Мануел Фелер от Австрия, който бе едвам 28-и след първия манш, само че направи необикновено второ втурване и бе на косъм да открадне успеха, поради отпадането на някои от любимците.

С днешното си 11-о място Алберт Попов съумя да завоюва точки за четвърти път за шестте слалома през сезона. Той събра 85 точки и към този момент е на 21-а позиция в генералното класиране за Малкия бистър глобус в слалома.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР