Албанците показват сериозен песимизъм за пътя, по който страната им

...
Албанците показват сериозен песимизъм за пътя, по който страната им
Коментари Харесай

2/3 от албанците са песимисти за развитието на страната

Албанците демонстрират сериозен скептицизъм за пътя, по който страната им върви, и липса на възторг във връзка с политическите водачи, демонстрира изследване на “Евронюз Албания ”. 

Две трети от интервюираните считат, че нещата в страната вървят доста зле, до момента в който 30,1 % нямат ясно мнение. Само 9,5 на 100 от интервюираните споделят, че страната се развива в вярна посока.

Що се отнася до икономическото състояние, близо 70 % декларират, че обстановката не е добра, 23,9 % не са решили дали албанската стопанска система върви нагоре или надолу, а единствено 6,2 на 100 считат, че тя се оправя добре. Икономиката е посочена от 84,7 % от интервюираните като един от главните проблеми в страната. Тя е следвана от емиграцията (67 процента), престъпността и корупцията (41,2 процента) и опазването на здравето (27,8 процента).

От водещите политици в страната нито един не събира утвърждение над 50 % от интервюираните

Според изследването министър председателят Еди Рама ( Албанската социалистическата партия) се радва на позитивното мнение на 40,6 % от участвалите в допитването. Председателят на опозиционната Демократическата партия Сали Бериша печели утвърждението на едвам 26,2 % от интервюираните, като 71,5 % са изразили негативно мнение за него. Само 6,7 на 100 имат позитивно мнение за някогашния президент и ръководител на Партията на свободата Илир Мета, а над 90 % са изразили неодобрението си към него.

Анкетата “Барометър ” е извършена в съдействие с локална социологическа компания, като обгръща 1000 жители в интервала сред 9 и 21 септември 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР