Албанското правителство днес одобри първото споразумение за със Сърбия и

...
Албанското правителство днес одобри първото споразумение за със Сърбия и
Коментари Харесай

Албания одобри споразумение за свободна търговия със Сърбия и Северна Македония

Албанското държавно управление през днешния ден утвърди първото съглашение за със Сърбия и Северна Македония, което съгласно министъра на финансите и стопанската система Делина Ибрахимай е част от самодейността „ Отворени Балкани “ и е в полза на свободното придвижване.

„ Одобрихме два нови плана за съдействие за експорт и импорт на Балканите, свързани с самодейността „ Отворени Балкани “. Това е обвързвано с улеснение на търговията, както подсказва името му. Меморандумът идва в поддръжка на организации, работещи в Албания и търгуващи в районен съд Македония и Сърбия “, сподели Ибрахимай, представен от БГНЕС.
 Демографска рецесия в Сърбия, албанците с максимален натурален приръст Демографска рецесия в Сърбия, албанците с максимален натурален приръст
Страните от Западните Балкани са изправени пред неприятни демографски индикатори от години и специалистите считат, че цялостната обществена среда...

След държавното съвещание Ибрахимай съобщи, че на интернационалните пазари ще бъде издадена еврооблигация за обезпечаване на ликвидност, само че не уточни размера на заема, като се изключи че ще бъде с по-нисък лихвен %.

„ През годините създадохме по-стабилна и сигурна пазарна стопанска система. Готови сме да излезем на пазара в края на октомври. Убедени сме, че изискванията са удобни за излизането тази година на заем посредством еврооблигации, който да се употребява за бюджетна поддръжка “, сподели министърът.

По-рано беше оповестено, че албанското държавно управление се готви да издаде еврооблигации на интернационалния пазар при започване на 2022 година в размер на 500 млн. евро, само че съгласно Ибрахимай сумата ще бъде по-висока. Това ще бъде петият път, когато страната се появява на финансовите пазари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР