Албанският парламент започна процедура за освобождаване от длъжност на президента

...
Албанският парламент започна процедура за освобождаване от длъжност на президента
Коментари Харесай

Албанският парламент започна процедура по освобождаване на Илир Мета от длъжност

Албанският парламент стартира процедура за освобождение от служба на президента Илир Мета за нарушение на конституцията с опита да анулира идните локални избори на 30 юни, съобщи Асошиейтед прес.

Таулант Бала от парламентарната група на ръководещата Социалистическа партия сподели през днешния ден, че 55 депутати са внесли настояването за освобождение на президента.

По-рано този месец Мета сподели, че е отменил локалните избори, тъй като се опасява, че те ще са недемократични без присъединяване на дясноцентристките опозиционни партии /които оповестиха, че ще ги бойкотират/ и ще провокират публичен спор, предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът Еди Рама твърди, че изборите ще се проведат както е планувано, с цел да се предотврати политическото " изнудване " за привикване на предварителни парламентарни избори.

Дясноцентристката съпротива в Албания провежда всеобщи митинги от средата на февруари, като упреква държавното управление във връзки с проведената престъпност и упорства за предварителни избори. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР