Албанският министър на външните работи Олта Джачка обяви подкрепата си

...
Албанският министър на външните работи Олта Джачка обяви подкрепата си
Коментари Харесай

Дачич: Министърът на външните работи на Албания насърчава Курти към нови провокации

Албанският министър на външните работи Олта Джачка разгласи поддръжката си за незаконния режим на Албин Курти и брутално атакува Сърбия с гърмежи, сподели сръбският външен министър Ивица Дачич за.

„ Нито една дума не подсети на Курти, че има интернационално обвързване да ползва Брюкселското съглашение, Резолюция 1244 и всички други съответни документи, задължението да образува Съюза на сръбските общини, да не изпраща въоръжени албански елементи на север и да не да арестува сърби единствено тъй като са сърби “, сподели още Дачич.

Както акцентира той, барикадите са мирна политическа опозиция против терора против сръбския народ, който се прави от Албин Курти.

„ Вместо да го предизвести да не заплашва мира и стабилността в района, албанският министър го предизвиква към нови провокации. Ето за какво тя и цялата интернационална общественост носят голяма отговорност за всичко, което се случва и може да се случи в Косово. Сърбия ще направи всичко за мир, водена от президента на републиката Александър Вучич, само че също по този начин ще направи всичко, с цел да отбрани сръбския народ от гнет и погроми “, разяснява Дачич.

По-рано Джачка сподели, че Албания застава зад Косово и прикани сръбските управляващи „ да не оправдават нито барикадите, нито незаконните групи, които отхвърлят да ги отстранен “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР