Албания разрешава от днес възобновяването на около 600 икономически дейности

...
Албания разрешава от днес възобновяването на около 600 икономически дейности
Коментари Харесай

Албания облекчава мерките, за да съживи икономиката си

Албания позволява от през днешния ден възобновяването на към 600 стопански действия в опит да съживи стопанската система, застинала от месец поради битката на страната с разпространяването на ковид, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Възобновяват се дейностите в селското стопанство, рибарството, преправянето на храни и разнообразни сфери на търговията на дребно.

Всяка компания, извършваща някоя от дейностите, попадащи в листата на позволените, би трябвало да си обезпечи по електронен път уверение, че този тип бизнес е утвърден от здравното министерство, показва уеб сайтът Албаниън дейли нюз.

Същевременно обаче се плануват по-строги санкции за нарушителите - санкция или затвор до шест месеца за несъблюдение на заповед; санкция или затвор до две години за компании, които не съблюдават забраните; две до три години затвор за нарушение на карантина, две до пет години затвор за предумишлено разпространение на заболяването и прочие, изяснява Българска телеграфна агенция

Над 50 стопански действия, най-вече в секторите на търговията и услугите, няма да бъдат обновени от през днешния ден, оповестява още Албаниън дейли нюз.

Остават затворени магазините за продажба на спортно съоръжение, на игри и играчки, на обувки, цветя, растения, семена, торове, домашни любимци и храна за тях. Няма да работят също бижутериите и магазините за часовници, магазините за телекомуникационна инсталация, аудио и видео техника, мебелните магазини, магазините за осветителни тела.

Транспортът също е блокиран, по-специално междуградските транспорти, градският пътнически превоз, такситата, морският транспорт на пасажери. Кафенета и питейни заведения остават затворени. Зъболекарите няма да лекуват пациенти, неразрешени са театралните постановки. Библиотеки, музеи и лунапаркове също не престават да са затворени. Това важи и за фитнес центровете и спортните клубове, СПА-центровете, салоните за хубост, прецизира Албаниън дейли нюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР