Албания може да премахне свързаните с пандемията от КОВИД-19 ограничения

...
Албания може да премахне свързаните с пандемията от КОВИД-19 ограничения
Коментари Харесай

Албания очаква да премахне ковид ограниченията през март

Албания може да отстрани обвързваните с пандемията от КОВИД-19 ограничавания през март, съгласно Скендер Братай, началник на Националната незабавна работа, оповестява уеб сайтът Екзит.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30834
Братай, който е и член на експертния комитет, претрупан с наблюдението на ограниченията за ограничение на пандемията, съобщи това за Евронюз Албания през днешния ден.

По думите му това ще включва унищожаване на полицейския час сред 23 и 6 часа. Той обаче не посочи дали рестриктивните мерки за дейностите на закрито и намерено също се бъдат преразгледани.

Също през днешния ден здравният министър Огерта Манастирлиу заяви, че някои ограничения към този момент са изменени, като карантината е понижена на пет дни за лицата, които са дали позитивен тест.

Освен това бустерни дози ще могат да се слагат пет месеца след приемането на последната доза от схемата, а не шест, както беше до момента.

Албанските епидемиолози и лекари показват внимателен оптимизъм за напредъка на страната след записания пик на случаите през януари.

Според доктор Илир Алимехмети новите ограничения би трябвало да се концентрират върху поддръжка към лечебните заведения и здравните чиновници вместо ограничение на дейностите на хората.

В момента в страната има 3763 дейни случая в Албания, като 73 пациенти са приети в болница. В пика на пандемията на 23 януари имаше към 24 000 дейни случая.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30834  Пет жертви на COVID-19 във Варненско за денонощието Пет жертви на COVID-19 във Варненско за денонощието  Румъния ще подари 1,1 милиона ваксини против COVID-19 на страни от Азия и Африка Румъния ще подари 1,1 милиона ваксини против COVID-19 на страни от Азия и Африка  Деца са с COVID-19 в Пернишко Деца са с COVID-19 в Пернишко
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР