Албания е заложник на спора между Северна Македония и България,Това

...
Албания е заложник на спора между Северна Македония и България,Това
Коментари Харесай

Албанският премиер: Албания е заложник на спора между Скопие и София

Албания е пленник на разногласието сред Северна Македония и България,

Това сподели през днешния ден албанският министър председател Еди Рама в обръщението си на Конференцията на ръководителите на парламентите на страните от Адриатическо-йонийската самодейност, която се организира в Тирана, съобщи

Адриатическо-йонийската самодейност сплотява Албания, Босна, Хърватия, Гърция, Италия, Черно море, Северна Македония, Словения и Сърбия.

Рама уточни, че няма друго решение с изключение на самообладание и изрази безпокойствие от многото проблеми с процеса на евроинтеграция, отбелязва МИА.

"Процесът на присъединение към Европейски Съюз е невротичен развой. Албания е пленник на задънената улица в диалозите сред нашата съседка Северна Македония и България. Това е една от обстановките, които Европейски Съюз може да сътвори. Няма книга или опит, няма пояснение по какъв начин може да се работи ", сподели Рама.

"Не би трябвало да губим самообладание и предпочитание за Европа ", означи той.

Той акцентира, че Европа е първият свободен избор на страната му, тъй като "досега сме били под властта на разнообразни империи срещу нашата воля “.

"Целта на Албания е да предизвиква съдействието и мира в Европа. В проектите ни няма друга опция с изключение на Европа ", сподели Рама.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР