Алантоин – съединение, което се среща естествено в растенията, но

...
Алантоин – съединение, което се среща естествено в растенията, но
Коментари Харесай

Алантоин в козметиката – какви свойства има тази съставка?

Алантоин – съединяване, което се среща естествено в растенията, само че в комерсиалната мрежа постоянно се създава синтетично.

Това е бял бистър прахуляк без аромат с разнородни приложения, изключително в козметичната и фармацевтичната индустрия.

Алантоинът е диуреид на глиоксиловата киселина и е химически систематизиран като производно на урея. Структурата му способства за неговите успокояващи кожата и овлажняващи свойства.

реклама

Естествени източници на алантоин са някоко растения, като черен оман (Symphytum officinale), захарно цвекло и пшенични кълнове.

Въпреки това, концентрацията на алантоин в тези естествени източници може да бъде релативно ниска.

Алантоин – какво е това вещество?

Алантоинът е органично химично съединяване, производно на урея, получено от растения като черен оман, конски кестен, соя или цветен бял дроб. Това е натурален овлажнител, който обезпечава уместно равнище на влага в кожата.

Тази съставна част нормално се употребява в артикули за грижа за кожата като кремове, лосиони, маски и гелове.

Понякога се употребява и в артикули за грижа за косата и ноктите. Успокояващите и противовъзпалителни свойства на това вещество значат, че то постоянно се употребява в артикули, предопределени за сензитивна, раздразнена или повредена кожа, в това число артикули за бебета, както и козметика за кожа, склонна към акне.

Какви свойства има алантоинът?

Алантоинът подтиква регенеративните процеси на кожата и форсира процесите на възобновяване, защото подтиква производството на колаген и еластин.

Освен това форсира зарастването на рани и белези и успокоява раздразненията. Като овлажнител, алантоинът поддържа влагата в кожата и спомага за задържането на вода в епидермиса, което предотвратява несъразмерното изсушаване.

Успокояващият на алантоина върху кожата понижава зачервяването, паренето и сърбежа по кожата, спомагайки за облекчение на раздразнението, породено от външни фактори.

Алантоинът също има кератолитични свойства, т.е. ексфолира мъртвата кожа. Благодарение на това форсира естествения развой на възобновяване на клетките на кожата и поддържа нейния здрав тип.

Алантоинът подтиква производството на колаген и еластин, което го прави вещество, което спомага за поддържането и подобряването на еластичността и стегнатостта на кожата. Освен това може да предотврати образуването на нови бръчки и мимически линии.

реклама

Алантоин – за какво си коства да го търсим в козметиката?

Алантоинът е вещество, което се употребява доста постоянно в козметиката, тъй като чудесно подтиква производството на колаген и еластин.

Освен това има доста други свойства, които го вършат високо скъп от козметичната промишленост.

Тъй като алантоинът е безвреден за кожата, потреблението на козметика, съдържаща го, не се разграничава от потреблението на множеството артикули от този вид. Първо, дано прегледаме етикета и рекомендациите на производителя.

Второ, преди да употребявате козметика с алантоин, почистете кожата. Нанесете козметиката съгласно рекомендациите на производителя.

Много е значимо да прочетете състава на козметиката, тъй като макар че алантоинът е доста безвреден, други субстанции, съдържащи се в продукта, могат да бъдат проблематични.

Това е изключително значимо за хора с кожа, склонна към раздразнения или алергични към някоя съставна част.

Алантоинът е многофункционална и потребна съставна част в козметиката, ценена поради другите си свойства, които подкрепят здравето на кожата.

Ето някои основни свойства и изгоди от алантоина в козметиката:

1. Успокояващо кожата

реклама

Алантоинът има противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за усмиряване и на раздразнената кожа. Често се употребява в артикули, предопределени за реактивна или сензитивна кожа, за облекчение на зачервяване и дискомфорт.

2. Овлажняване

Алантоинът е овлажнител, което значи, че притегля и задържа влагата. Това свойство оказва помощ да се поддържа кожата хидратирана и предотвратява изсушаването, което го прави потребно за хора с обезводнена или суха кожа.

3. Ексфолиране

Алантоинът подкрепя естествения развой на ексфолиране, като предизвиква отделянето на мъртви кожни кафези. Това предизвиква растежа на нови, по-здрави кафези, което води до по-гладка и мека кожа.

4. Заздравяване на рани

Алантоинът има свойства за укрепване на рани, което го прави потребен за подкрепяне на възобновяване на кожата от дребни порязвания, изгаряния или ожулвания. Ускорява регенерацията на повредената тъкан.

5. Кератолитично

Алантоинът се смята за кератолитик, което значи, че оказва помощ за омекотяване на кератиновия протеин в кожата. Това улеснява кожата да отделя мъртви кафези и поддържа по-гладка текстура.

6. Против стареене

Чрез поощряване на обновяването на клетките и хидратацията, алантоинът способства за по-младежки тип. Може да помогне за понижаване на появяването на фини линии и бръчки, като способства за резултата срещу стареене.

7. Предпазва от дразнители

Алантоинът образува защитна преграда върху кожата, предпазвайки я от дразнители от околната среда. Това го прави потребен за хора с сензитивна кожа или положения като екзема.

8. Допълнителна съставна част

Алантоинът е съчетаем с разнообразни съставки за грижа за кожата, което го прави известен избор във формулите. Повишава общата резултатност на продуктите за грижа за кожата и добавя действието на други дейни съставки.

9. Намаляване на белези

Поради ролята си в насърчаването на регенерацията на клетките, алантоинът може да помогне за минимизиране на образуването на белези, като подкрепя процеса на излекуване и предотвратява несъразмерното увреждане на тъканите.

10. Противовъзпалително

Противовъзпалителните свойства на алантоина способстват за понижаване на подуването и зачервяването, което го прави потребен при положения, свързани с инфектиране, като акне.

Безопасен ли е алантоинът за всички?

Алантоинът е доста безвреден за кожата и няма ограничавания за използването му. Не нервира очите и кожата и няма фототоксични свойства. Въпреки това, както при всяка козметична съставна част, може да се окаже, че човек може да е алергичен към това съответно вещество, макар че това ще са изключителни случаи.

Алантоин в козметиката – Обобщение

В резюме, алантоинът е многофункционална съставна част, ценена поради своите успокояващи кожата, овлажняващи и лечебни свойства.

Неговата еластичност го прави известен избор в разнообразни артикули за грижа за кожата, ориентирани към справяне с редица кожни проблеми.

Независимо дали е получен от растения или създаден синтетично, той играе значима роля за поддържането на здрава и добре подхранена кожа.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР