Актьорите Владимир Михайлов и Владимир Пенев, в компанията на популярния

...
Актьорите Владимир Михайлов и Владимир Пенев, в компанията на популярния
Коментари Харесай

Владо Михайлов и Владо Пенев ни припомнят За хвърчащите хора

Актьорите Владимир Михайлов и Владимир Пенев, в компанията на известния глас Константин Динчев, припомнят за ролята на будителите в живота – във видео, което показва стихотворението на Валери Петров – „ За хвърчащите хора “.

Инициативата е на платформата за аудио и електронни книги „ Сторител “ по случай Деня на националните будители, който се отбелязва на 1 ноември. Целта е въпреки и за по-малко от минута българите да се откъснат от ежедневните грижи, да се извърнат към духовните полезности, да отдадат респект освен на историческите персони, които са оставили дълбока диря в националното съзнание, само че и на всички, които задават положителния образец и през днешния ден, описват основателите.

Затова и определеното обръщение е „ Винаги ще има гласове, в които ще желаеме да се вслушваме “.

„ Всяко време има потребност от своите будители. Дори и в най-мрачните времена, хора са обричали живота си на тази задача, знаейки, че това ги води към сигурна гибел. Това е едно от най-благородните призвания, които мога да си показва. За благополучие и през днешния ден в тази ера на бездуховност, такива „ хвърчащи хора “ съществуват. И у нас имаме образци измежду учители, лекари, писатели, режисьори, художници, артисти “, споделя артистът и артист Владимир Михайлов.



„ Тази година искахме да дадем мотив на българите да си спомнят освен безспорните персони от историята ни, само че да потърсят светлината и вярата в будителите на нашето време. Неслучайно, избрахме Валери Петров и неговата изключителна творба „ За хвърчащите хора “. Той е заслужен образец, непосредствен до съвремието ни – с личността си, с по-малко известното си предопределение на доктор, с работата си като стихотворец, публицист и сценарист, с изключителните преводи на Шекспир, с човеколюбивите послания, които е оставил и за дребните, и за порасналите. Вярваме, че мъдрите му думи и напомнянето за задачата на „ хвърчащите хора “ измежду нас ще разсънят мозъците и сърцата на хората тази година ”, разказва Лиза Василева, управител на „ Сторител “ за България. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР