Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори вече са двойка не

...
Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори вече са двойка не
Коментари Харесай

Весела Бабинова и Владимир Зомбори за пръв заедно на сцената

Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори към този момент са двойка освен в живота, само че и на сцената. Двамата си партнират в комедията „ Заклеваш ли се в децата? “ от Саломе Льолуш, чиято премиера е на 6 и 7 февруари в кино „ Люмиер “, научи Lupa.bg от Artvent. В актьорския състав са още Лидия Василева и Даниел Кукушев. Режисьор е Крис Шарков, а сценограф – Ванина Цандева.

Героите на Весела и Влади са психоложка и правист. Те са двойка колкото влюбена, толкоз и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат правилни 10 години в името на децата си. Времето минава и краят на този „ период на честност “ наближава. А с него идват моментът за истината и отговорът на въпроса – какъв брой тежи да кажеш „ Заклевам се “…

Докато се приготвят да преминат този крайъгълен камък и показват чиста съвест, морал и благовъзпитание, подозрението и на двамата стартира да прозира от ден на ден. Пречупвайки морала по своя си метод, двойката навлиза в една серпантина от неистини, от която излизането е съвсем невероятно. 

Изключено ли е въпреки всичко двама души да запазят любовта си в свят от непрекъснати изкушения? Нужно ли е любовта да бъде заложена, с цел да си припомняме, че съществува? Тези и други въпроси слага новата пиеса на Саломе Льолуш, щерка на именития френски кинорежисьор Клод Льолуш („ Един мъж и една жена “, „ И сега…дами и господа “, „ Смелостта да обичаш “ и др.).



„ Каква е отговорността на изречената дума? Какъв е смисълът на клетвата в наши дни? Все по-често подценявана от нас, привикнали на всепозволеността всеки да може да споделя, дава обещание и да се врича във всичко. Изречената дума обаче има неподозирана мощ “, отбелязва режисьорът Крис Шарков.

Саломе Льолуш води в обстановки, които са толкоз неразрешими, колкото и същински, тъй като са част от действителността на сантименталните връзки през днешния ден. Неслучаен е и изборът на актьорите за основните функции – Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са освен отлични артисти, само че и житейски сътрудници отвън сцената. 

От екипа на спектакъла напомнят, че след „ Това не го казвай! “ (2023) с Теодора Духовникова и Захари Бахаров – театър на Явор Гърдев, който се играе с голям триумф освен на сцената на „ Люмиер “, само че и из цялата страна, това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която се слага у нас. Отличният превод и на този текст е дело на Снежина Русинова-Здравкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР