Актьорът Мак Маринов е сред известните личности у нас, хванати

...
Актьорът Мак Маринов е сред известните личности у нас, хванати
Коментари Харесай

И Милен от „Алея на славата” карал пиян

Актьорът Мак Маринов е измежду известните персони у нас, хванати да карат, след приложимост на алкохол. Екранният Милен от новия сериал на Нова тв „ Алея на славата ” e изгубил книжката си и попаднал в ареста преди към година. Покрай случката Маринов претърпял разтърсващ катарзис и от този момент гледа по различен метод на живота си.
 

Във въпросния ден Мак използвал много алкохол и седнал зад кормилото. Искал да отиде на едно място и нищо не го спряло, за което след това, несъмнено, съжалявал. „ Въпросът е, че каквото и да си мислиш в подобен миг, това не би трябвало да се прави. Без значение – не трябва да го правиш! ”, покайва се артистът, който навърши 32 години на 9 юли. Когато го затворили в килия, Мак осъзнал, че отнемането на свободата е най-болезнено, тъй като вътре не можел да прави нищо, даже да мисли. Осъзнал, че с цел да можеш да бъдеш свободен, би трябвало да се съобразяваш с някакви правила. И други неща му се изяснили, което довело до внасянето на доста промени в живота му, като това да спре да пие. Затова и към днешна дата Мак смята, че случилото се е било за положително. След този миг той спрял да използва опиати и фрапантно понижил алкохола. Освен това към този момент в никакъв случай не сяда зад кормилото, когато е използвал алкохол.

Другото разтърсващо събитие в живота му е загубата на татко му – артистът и преводач Валентин Маринов – Пело, който си отиде от рак на 13 октомври 2020 година Той и фамилията му до последно се бориха със страшната болест, подкрепени от другари, фенове и цялата актьорска колегия. Всички се включиха в набирането на средства за лекуването на Валентин Маринов, защото бяха нужни 40 000 евро за специфична терапия в турска клиника – сума, с която семейството не разполага. За жал той загуби борбата за живота си.

„ Не съм имал по-близък от татко си, няма човек, който да заема по-голямо пространство в душата ми от него ”, споделя Мак. Раздялата с татко му не му дава мира до през днешния ден. Не му носят разтуха и приказките в такива моменти, че когато загубиш непосредствен, той по някакъв метод остава в теб. Съкрушаващо боленена и непреодолима – по този начин разказва артистът раздялата с татко си. С болката Мак, чиято майка е актрисата Жорета Николова, се оправя посредством въображението, паметта и постъпките си. Представя си, че татко му ги вижда. Прави неща, които баща му обичал, и по този начин го усещал по-близо до себе си, като че още веднъж поддържат връзка.

С него не се срещнали на сцена, само че пък Мак е работил с майка си. Партнирали си един път преди години и било прелестно и за двамата. „ Майка ми е огромно „ профи ”, тъй че има какво да се научи от нея ”, казвал е Мак, който играе в Малък градски спектакъл „ Зад канала ”. Любопитен подробност от биографията му е, че преди да припознае актьорството като свое предопределение, той е учил две години философия в Софийския универститет. Сам направил този избор, само че след това го усетил като неверен, тъй като довел до повсеместен срив. Според Мак заниманието с философия е лъжливо и проблематично за човек, изключително, в случай че е безсънен и деятелен като него. Тогава другарка на майка му го попитала: „ Защо не вземеш да станеш артист, имаш такива заложби? ”. На младежа му се видяло положително предложение.

Прехвърля се в НАТФИЗ през 2013 година, избира си компетентност „ Актьорско майсторство за трагичен спектакъл ”. Завършва класа на проф. Ивайло Христов през 2017 година Първите му дребни функции в киното са във филмите „ Тилт ” и „ Кецове ”. През 2016-а взе участие в късометражния филм „ I don’t want to grow up ”, който счита, че е основен за кариерата му. Непосредствено след дипломирането си получава епизодична, само че впечатляваща роля в хитовия сериал „ Дяволското гърло ”. Играе Лазар. Всяка роля, казвал е той, изисква особена конфигурация, тъй като всеки от нас носи доста персоналности в себе си. Въпросът е да се настроиш по този начин, че да паснеш на съответния воин. С Лазар не му било мъчно, тъй като не са прекомерно разнообразни. „ И аз съм израснал със същите тези книги по същите тези планини, тъй че не ми беше изключително мъчно да се превъплътя в тази роля ”, казвал е Мак, който приема като самопризнание поканата да взе участие в сериала, малко след дипломирането си.

Актьорът е прочут и от клипа на Стефан Вълдобрев към песента „ Тази ария не е за обич ”, в който си партнира с починалата Лорина Камбурова. По-късно песента става известна и като част от саундтрака на сериала на Българска национална телевизия „ Денят на бащата ”. Мак е играл атентатора Атанас в поредицата „ Откраднат живот ” и Страхил във втори сезон на сериала „ Пътят на достойнството ”. Зрителите на Нова тв са го гледали и в сериала „ Лъжите в нас ”.

Голям пробив за Мак Маринов е присъединяване му в хитовия сръбски филм „ Южен вятър 2: Ускорение ”. Режисьорът Милош Аврамович му дал независимост, допускал оферти от артиста и на база на диалога им построили персонажа. За него Мак се подготвил с въображение, зареждал се с истории за такива хора и от такива хора, които познавал. Много от тях към този момент не са сред живите, умряли от опиати. Основното на облика на Мак в „ Южен вятър 2 ” е, че злоупотребява с дрога. Не се затруднил доста да пресъздаде този недостатък на героя си, защото е виждал доста хора в такива крайности, а и самия той е употребил опиати.

„ Когато бях тийнейдър, беше цялостно с такива – само че за благополучие през годините понижиха ”, казвал артистът, който е от в столичния квартал „ Княжево ” и през днешния ден продължава да живее там. В сръбския хитов филм героят му е и мафиот, татко му е героят на Захари Бахаров. Мак е играл наследник и на други сътрудници – Малин Кръстев, Владо Пенев, Руси Чанев. „ Руси Чанев е същински български интелектуалец, огромен артист, доста интелигентен и грамотен човек. Когато пътувахме за фотосите на кино лентата, през целия път си говорихме за книги. Такива хора са част от нашето културно благосъстояние ”, споделя Мак Маринов.

Въпреки че в „ Алея на славата ” е първата му основна роля в сериал, Мак попадна в ранглиста за секссимволите у нас и в чужбина, които изпъкват на кино и театрална сцена още през 2021 година Често акцентират и образната му аналогия със свеотвно известния артист Том Харди. „ Не знам се вършат тези ранглисти, виждам на тях с известна подигравка, само че несъмнено, и ми става прелестно да ме нарекат секссимвол, въпреки да не ми е в листата със желания ”, усмихва се чаровния артист.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР