Актьорът Алек Болдуин не се призна за виновен по обвинение

...
Актьорът Алек Болдуин не се призна за виновен по обвинение
Коментари Харесай

Пред съда: Алек Болдуин отново настоя, че е невинен

Актьорът Алек Болдуин не се призна за отговорен по обвиняване в непредумишлено ликвидиране поради гибелта на млада жена, която е била простреляна смъртоносно на снимачната площадка на бюджетен уестърн филм., стана ясно от правосъдни документи в Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Болдуин, продуцент и звезда на кино лентата, беше упрекнат през януари за отговорността си за гибелта на Халина Хътчинс през 2021 година по време на фотосите на кино лентата " Ръжда " в Ню Мексико.

Той е държал револвер Colt 45, когато същият се е задействал, убивайки Хътчинс и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Болдуин неведнъж е отричал да носи отговорност, настоявайки, че не е натискал спусъка на револвера, който не е трябвало да бъде зареден с военен патрон.

Инцидентът провокира потрес в Холивуд и докара до апели за стягане на разпоредбите за потребление на огнестрелно оръжие на снимачните площадки.

Но също по този начин докара до обвинявания в повърхностно управление, като някои представители на промишлеността обявиха, че разпоредбите към този момент са строги и че те просто не са били спазени вярно по време на фотосите на " Ръжда ".

Адвокатите на Болдуин Люк Никас и Алекс Спиро са подали молба за бърз правосъден развой, с цел да " сведат до най-малко публичното оклеветяване и съмненията, и да избегнат заплахите при доказването на невинността му.

Болдуин трябваше да се яви на процедура в щатския областен съд в Санта Фе, Ню Мексико, за покачване на обвиняване, само че юристите му показаха отвод, който съдържаше и неговото самопризнание за непорочност.

Първоначалните обвинявания в непредумишлено ликвидиране против 65-годишния артист бяха свалени през април предходната година заради " нови обстоятелства ", които съгласно прокурорите изискват " в допълнение следствие и съдебномедицински разбор ".

Това докара до привикване на огромно жури, което в последна сметка повдигна обвиняването, пред което е изправен в този момент - и което може да го вкара в пандиза за период до 18 месеца, в случай че бъде наказан.

Болдуин е изправен пред две различни обвинявания в непредумишлено ликвидиране - едното е обвързвано с " повърхностно потребление на огнестрелно оръжие ", а другото - с деяние " без нужната нерешителност или предвидливост ".

Съдебните заседатели ще решат дали да го осъдят по едното или по другото, или по нито едно от тях (но не и по двете).

Обвиненията са свързани с действието, а не с надзора на кино лентата, което значи, че той е отговорен като артист, а не в качеството си на продуцент.

Профсъюзът на актьорите SAG-AFTRA разкритикува обвиняванията, които съгласно него се основават на " неправилна оценка на действителните отговорности на артиста ".

" Работата на артиста не е да бъде специалист по огнестрелни оръжия ", обявиха от профсъюза. " Огнестрелните оръжия се дават за потребление на снимачната площадка под управлението на голям брой специалисти експерти, директно виновни за безвредната и точна работа с това огнестрелно оръжие. "


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР