Актуалното състояние на сътрудничеството с правоохранителните структури на Република Франция

...
Актуалното състояние на сътрудничеството с правоохранителните структури на Република Франция
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР получи почетно отличие от вътрешното министерство на Франция

Актуалното положение на съдействието с правоохранителните структури на Република Франция и вероятностите за развиването му бяха тематика на срещата във френското Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В диалозите участваха Софи Ат, шеф на Дирекцията за интернационално съдействие по сигурността, Тиери де Вилд, консултант по интернационалните въпроси на генералния шеф на Националната полиция на Франция, и префект Лиото, началник на плана за „ интелигентни граници “.

Българска делегация беше водена от основен комисар Живко Коцев, която е на работно посещаване в границите на двустранната стратегия за експертен продан .

Противодействието на противозаконната миграция и каналджийството , в това число с потреблението на така наречен „ дребни лодки “, бяха разисквани в хода на срещата. Участниците дефинираха двустранното съдействие като динамично и резултатно, учредено на взаимно доверие – както на експертно, по този начин и на оперативно равнище /включително посредством каналите на Европол, Интерпол и ФРОНТЕКС/. Те показаха поредност от сполучливи взаимни реализации против проведената престъпност . Беше маркирано и смисъла на експертния продан на опит и положителни практики по предпочитани за страната ни проблеми като пътната сигурност и битката с корупцията.

Българската делегация, в чийто състав е и шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов , организира среща с Валери Мин, шеф на Националната дирекция на граничната полиция на Франция. Бяха разисквани професионалните провокации, организационните ограничения и практическите решения.

В хода на извършените срещи беше дадена висока оценка за постигнатото от страната ни за защита на външната граница на Европейски Съюз. Беше доказана позицията на френската страна, че България е покрила всички критерии за пълноправно участие в Шенгенското пространство .

В подтекста на идните Олимпийски игри в Париж беше разисквано и присъединяване на чиновници на българското вътрешно министерство, наред с представители от другите страни – членки на Европейски Съюз, като част от силите за застраховане на сигурността .

В програмата на делегацията следва посещаване в Кале, където ще се запознае на място с техническите благоприятни условия и организацията на работа на френската гранична полиция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР