Актуализирани Правила за предоставяне на GPS устройства на хора, страдащи

...
Актуализирани Правила за предоставяне на GPS устройства на хора, страдащи
Коментари Харесай

СОС прие актуализарани правила за предоставяне на GPS устройства на хора

Актуализирани Правила за даване на GPS устройства на хора, страдащи от деменция или заболяване, изразяващо се в проблеми с ориентацията и риск от загубване одобри Столичният общински съвет по време на днешнотото си съвещание.

Устройства са планувани и за деца и младежи с проблеми с ориентацията във времето и пространството, провокирани от умствена назадничавост или психологични разстройства.

С друго свое решение, признато през днешния ден, Общинските съветници подаряват осем жилището на олимпийските ни първенци от Токио 2020 - състезателката по бокс Стойка Кръстева и нейния треньор Борислав Георгиев, както и на ансамбъла по художествена гимнастика с треньор Весела Димитрова.

„ При кандидатстването за устройствата родителите би трябвало да дават здравна епикриза на детето, която в най-кратки периоди, до три седмици, ще бъде прегледана от комисия. Кандидатстването ще може да стартира в средата на декември, а първите устройства ще бъдат предоставени през януари 2023 година Ако това ще даде даже малко успокоение на родителите, то значи тази стратегия си коства “, сподели още Георгиев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР