Актуализация на алгоритмите на Google ще прочисти резултатите при търсене

...
Актуализация на алгоритмите на Google ще прочисти резултатите при търсене
Коментари Харесай

Google с нови мерки срещу некачественото съдържание


Актуализация на логаритмите на Гугъл ще прочисти резултатите при търсене в мрежата от некачествено наличие (снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл приготвя актуализация на своите логаритми за класиране на уебсайтовете. Очаква се смяната да понижи броя на уеб страниците в резултатите от търсене с нискокачествено наличие, основано особено за търсачките, а не за потребителите.

Тази нова мярка демонстрира желанието на компанията да се бори с доминирането на нискокачествено или неоригинално наличие, което се дължи, наред с други неща, на развиването на изкуствения разсъдък (AI), към чието развиване Гугъл има директна връзка, отбелязва Arstechnica.

В резултат на дейното потребление на способи за оптимизация за условията на търсачките (SEO), качеството на резултатите от търсенето е доста понижено. Различни SEO тактики, в това число основаване на огромен размер наличие за възстановяване на класирането при търсене или основаване на уеб сайтове, които да дават отговор на съответни поръчки за търсене, доведоха до това, че нискокачествените запаси станаха преобладаващи в резултатите от търсенето.

Проучване, извършено от университета в Лайпциг, университета Баухаус във Ваймар и Центъра за разбор на мащабируеми данни и изкуствен интелект (ScaDS.AI), демонстрира, че Гугъл губи войната със SEO фирмите.
още по темата
В отговор Гугъл разгласи актуализация на своите съществени логаритми за класиране, която се чака да понижи броя на безполезните запаси в резултатите от търсенето с 40%. Компанията също по този начин има намерение да се бори със злоупотребата с репутацията на уеб сайтове – когато уеб сайтове със лично висококачествено наличие могат да разгласяват материали с ниско качество, предоставени от трети страни, които желаят да печелят за сметка на репутацията им. В допълнение се вкарва мярка за намаление на изминал домейн.

Гугъл обаче не показва изкуствения разсъдък като причина за казуса. Вместо това компанията споделя, че желае да се „ бори с нововъзникващите тактики ” като „ потреблението на автоматизация за основаване на нискокачествено или неоригинално наличие в мащаб ”. Но какви тъкмо тактики се употребяват за генериране на калпаво наличие остава мистерия.

Реакцията на Гугъл следва редица нашумели истории, свързани със „ спама ” в резултатите от търсенето. Една обява в обществената мрежа X разказва „ грабеж на SEO ”, при който уеб страница, употребяващ AI, с цел да копира наличието на конкурентен уебсайт, съумя да си обезпечи по-високо класиране в резултатите от търсенето, като безусловно открадна 3,6 милиона гледания.

Друга обява от уеб страницата за преглед на артикули HouseFresh разказва в детайли по какъв начин Гугъл в действителност не дава приоритет на качествените обзори, а вместо това разрешава на огромните издатели да запълнят първите страници с резултати от търсенето с некачествени публикации с партньорски връзки.

Гугъл признава, че актуалната политика на компанията не санкционира уеб сайтове с генерирано от AI наличие, макар възходящите рецензии от страна на консуматори и специалисти. Ако Гугъл не е задоволително съдбоносен във връзка с качеството на търсенето, рискува да загуби консуматори. Ако първите 10 връзки не дават отговор на техните условия, хората могат просто да се свържат с AI ​​чатбота.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР