Акцията на МВР по задържане на бившия премиер Бойко Борисов,

...
Акцията на МВР по задържане на бившия премиер Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Акцията на МВР с арестите цели отклоняване на вниманието от проблемите |

Акцията на Министерство на вътрешните работи по задържане на някогашния министър председател Бойко Борисов, неговия финансов министър Владислав Горанов и пиара му Севделина Арнаудова цели да се отклони вниманието от наболели въпроси, разгласи някогашният длъжностен министър-председател Стефан Янев.

" Виждаме проява на страната, че би трябвало да се съблюдава редът, че законът е над всички. Но за какво в този момент и за какво по този метод? Явно по този метод се цели да се реализира резултат и да се отклони вниманието от наболели въпроси. Ние сме в перманентна рецесия ", разгласи Янев пред БНР.

Той разяснява и спора сред Украйна и Русия, който съгласно него е " войната по виновност и на Русия, и на Украйна, тъй като двете страни не откриха метод да седнат на масата и посредством инструментариума на дипломацията да намерят решение ".

Генералът уточни, че е осведомен с резултата на войната върху елементарните хора – всички те страдат. Но с цел да стартира една война, има причина.

" Аз не съм путинофил или някакъв различен фил, аз съм българофил. Интересува ме по какъв начин се развива България и какво е положението на българските жители. Ден за ден мислим за оцеляването си, а зад тила ни витае сянката на война, която е покрай нас ", разяснява той.

По думите му в случай че държавното управление реши да изпрати зенитни ракети на Украйна, това ще направи България участник във войната . И риторично запита дали имаме ясна тактика какво може да се обърка и какво би било потребно за българските жители. Освен това би трябвало да се реши, влизайки във войната, какви са връзките с тези страни.

Подобно мнение за замесване на България във войната, в случай че реши да даде оръжие на Украйна, изрече и президентът. 

Премиерът, че никакви ракети няма да се дават на никого, а арестите на водача на ГЕРБ и неговите доближени и връзката с войната в Украйна назова " опорка ".

Междувременно съветският външен министър предизвести, че всички колета с оръжие, влизащи в Украйна от чужбина, ще бъдат разпознати от съветската войска като " законни цели " за поразяване.

Стефан Янев акцентира, че до момента в който е бил министър, от България не е желано да изпраща оръжия на Украйна. А в този момент е тревожно, че българското общество научава не от държавното управление, а от непознати медии какво се желае от страната ни по отношение на спора сред Русия и някогашната руска република.

" Членството в НАТО, в Европейски Съюз, в какъвто и да е формат е участие, което България би трябвало да инструментализира по най-хубавия метод в отбрана на националния си интерес. Но тези организации не е наложително да имат императивни налагащи правила във връзка с България. България е суверенна страна, би трябвало да работим България да бъде равнопоставен индивид в интернационалните връзки, гласът ни да бъде значим и самостоятелен от други внушения, идологеми ", е безапелационното мнение на някогашния длъжностен министър председател.

По мотив политическия си план генералът посочи, че сега върви стадият на диалози с хора - съидейници и подкрепящи концепцията за почтена България, равнопоставен индивид в интернационалните връзки.

" Това са хора българофили, които имат вяра, че в случай че работим дружно, ще съумяваме дружно. Българският народ има потребност от нормалност, от предсказуемост... Искаме да възстановим връзката сред обществото и партиите ", уточни още Стефан Янев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР