Акция Зима“ започва на територията на цялата страна. По този

...
Акция Зима“ започва на територията на цялата страна. По този
Коментари Харесай

От 1 ноември Пътна полиция започва акция Зима

Акция „ Зима “ стартира на територията на цялата страна. По този мотив на брифинг във Враца Николай Стефанов - шеф на група „ Пътен надзор “ към бранш „ Пътна полиция “ заяви основните моменти от активността на Министерство на вътрешните работи.

Кампанията е разграничена на 3 стадия. От 1-и до 10-и ноември - надзор, обхващащ пътните транспортни средства, колела, ел. транспортни средства и такива с животинска двигателна сила.

От 11-и до 20-и ноември ще са засилени инспекциите на пешеходци, пасажери в колите и приемливост по повод лишаване на преимущество на пресичащите на пешеходна пътека.

Третата част на акцията е сред 19-и и 30-и ноември. Този стадий ще е ориентиран към техническата редовност на колите - гуми, стъклопочистващи устройства и светлините на колите.
„ Засилен ще е контролът по пътищата през целия интервал от 1 ноември до 31 март, като той ще бъде съсредоточен основно в точки в огромните градове, където има по-голям пътникопоток.

В Закона за придвижване по пътищата е въведено условието от 15 ноември до 1 март гумите да бъдат подобаващи за зимни условия с дълбочина на грайфера над 4 мм, като няма условие те да са зимни “, припомниСтефанов.
Най-честите нарушавания, които чиновниците на реда откриват, са неизправни светлинни устройства на колите, както водачи на колела без светлоотразителни жилетки отвън обитаемоте места. Задължително е водачите на ел. превознисредства да бъдат със светлоотразителни детайли по облеклата, а такива до 18-годишна възраст да имат и сложена каска на главата.

Глобите за механически неизправности по осветителната уредба на колите са от 50 до 200 лв., а тези без светлоотразителни детайли – 50 лв., като на водачите не се лишават точки.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР