Акция по спасяването на змия са организирали мъже в Асеновград.

...
Акция по спасяването на змия са организирали мъже в Асеновград.
Коментари Харесай

Змия изпълзя в центъра на Асеновград, организираха акция по спасяването ѝ

Акция по спасяването на змия са организирали мъже в Асеновград. Преди дни смокът изпълзял в центъра на града, до автогарата. Местни поданици го видели и незабавно алармирали на Живко Тодоров, който има големи знания за влечугите. Заедно със собствен прочут – Александър Баков, съумели да спасят змията. Двамата я хванали и я занесли на няколко километра от града, където я пуснали измежду природата.

В обществените мрежи мъжете успокояват, че влечугото не е рисково. То е смок стрелец. „ Стопли се и потеглиха. Добре че не е отровна, да направи пакост на някои”, пишат мъжете.

Припомняме, че предходната година смок мишкар ухапа мъж в Тракия.

Тогава пред кореспондент на TrafficNews , гл. ас. доктор Огнян Тодоров – шеф на Природонаучния музей в Пловдив, изясни, че смоците не са рискови. Мишкарят атакува, само че единствено в случай че бъде заплашен - настъпан или ритнат. В никакъв случай обаче смокът не е токсичен и ухапването му не е смъртоносно. Смокът стрелец също е хапливо влечуго, само че още веднъж единствено когато е застрашено. Дори човек да бъде захапан от смок, няма по какъв начин да има налична отрова в кръвта. Може да се появи реакция на организма, когато човек има алергия.

„ В България имаме единствено две отровни змии – усойница и пепелянка. Те обаче се характеризират със характерна визия и шарка, както и с това, че не могат да живеят в градска среда. Те населяват територии с висока надморска височина”, сподели гл. ас. доктор Тодоров.

Снимка: За по-добър живот в Асеновград
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР