Акционери в компанията за електромобили Tesla на Илон Мъск заведоха

...
Акционери в компанията за електромобили Tesla на Илон Мъск заведоха
Коментари Харесай

Акционери съдят Tesla

Акционери в компанията за електрически автомобили Tesla на Илон Мъск заведоха дело против компанията и изпълнителния ѝ шеф поради подозрение, че са преувеличили успеваемостта и сигурността на технологиите за автопилот и цялостно самоуправление на техните електрически автомобили, съобщи Ройтерс.

В подадения във федерален съд в Сан Франциско групов иск акционерите настояват, че Tesla ги е мамила в продължение на четири години с подправени и подвеждащи изказвания. Те криели по какъв начин нейните технологии, за които се подозира, че са допустима причина за голям брой съдбовни произшествия, " основават сериозен риск от катастрофи ". Според ищците акците на Tesla са се сринали няколко пъти, когато истината е излязла нескрито, в това число и откакто Националната администраия за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) е почнала следствие на технологиите. Тя докладвала, че Комисията по скъпите бумаги и тържищата проверява изказванията на Мъск за сигурността на автопилота.

Цената на акциите падна с 5,7% и на 16 февруари, откакто NHTSA принуди компанията да изтегли повече от 362 000 транспортни средства Tesla, оборудвани с бета програмен продукт за цялостно самоуправление. Тогава бе обявено, че технологията може да е рискова, изключително при прекосяване на кръстовища. Tesla съобщи, че е приела изтеглянето, макар че не е съгласна с разбора на NHTSA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР