Акционери в дружеството СОФ Кънект АД, концесионер на летище София,

...
Акционери в дружеството СОФ Кънект АД, концесионер на летище София,
Коментари Харесай

Концесионерът на летище София отрече участие на български граждани или фирми

Акционери в сдружението " СОФ Кънект АД ", концесионер на летище София, са френската капиталова компания " Меридиам ", която има директно 99% от капитала и акциите, както и австрийската компания " Щрабаг ", която има 1%. Няма никакво присъединяване на български жители или компании както в " СОФ Кънект ", по този начин и в " Меридиам ". Това оповестяват от френската компания " Меридиам " във връзка " мнения, оповестени в българските медии ".

В изявление пред " Медиапул ", че компании на ръководителя на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев вземат участие с 20% в концесията на летище София. Той прецизира, че информацията има от няколко достоверни източника без да посочва кои са те. За връзка сред Домусчиев и концесията на летище София оповестиха няколко пъти от " Демократична България ". Днес Христо Иванов и Ивайло Мирчев от обединението обявиха, че в идващото Народно заседание приоритет ще ѝ бъде основаването на комисия, която да проверява цялата договорка за концесията на летище София.

Транспортният министър напомня в изявлението си, че концесионерът беше освободен от задължението да заплаща концесионно заплащане на страната през първите 10 години на концесията поради рецесията, провокирана от ковид. Според него това решение на последното постоянно държавно управление е " много притеснително ".

Впоследствие да взе участие в концесията на летище София. Той употребява профила си във " Facebook ", с цел да отговори на вчерашното изказване на Алексиев.

" Категорично декларирам, че тези изказвания, подмятания и внушения са следващата 100-процентова неистина и са част от инструментариума на актуалната предизборна акция, от която избрани лица и медиен кръг се пробват да извлекат политически дивиденти и изгоди ", написа Домусчиев.

Според него задачата е да бъде дискредитиран " от субектите, които понастоящем се пробват да дирижират подмолно политическия живот в страната и да нареждат участниците в него ". Той добавя в позицията си, че няма да допусне името му да бъде замесвано в политически интриги, тъй като не се занимава с политика.

Междувременно от " Соф Кънект " оповестяват, че " макар невижданата рецесия в авиацията ", в резултат на пандемията, стоят твърдо зад капиталовата си стратегия и съблюдават всички условия по концесионния контракт. На 17 септември сдружението е показало в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията генералния проект за развиването на летището. В него детайлно са разказани етапите и вложенията, които ще бъдат направени. По процедура, след утвърждение от страна на страната, ще стартира работа по основните планове, които ще доведат до " трансформацията и модернизацията " на летището. Предложените вложения за първите пет години в размер на 43 млн. евро, които включват изцяло възобновяване и смяна на образа на Терминал 2, са получили утвърждение през вчерашния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР