Акциите на Туитър (Twitter) се понижиха тази сутрин след решението

...
Акциите на Туитър (Twitter) се понижиха тази сутрин след решението
Коментари Харесай

Акциите на Туитър на Уолстрийт поевтиняха, след като Илон Мъск се отказа от сделката

Акциите на " Туитър " (Twitter) се намалиха тази заран след решението на шефа на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск да изостави плана за придобиване на платформата за 44 милиарда $, съобщи Франс прес.

Акциите на обществената мрежа поевтиняха с 5,46 на 100 до 34,80 $ към 11:05 часа по Гринуич (14:05 българско време). Те изгубиха 5,10 на 100 преди уикенда.

Мъск заяви в петък в писмо до " Туитър ", че поставя завършек на съглашението със съвета на шефовете на групата, наблягайки, че компанията не е изпълнила уговорките си, като не е обявила всички подправени сметки и спамове.

Социалната мрежа твърди, че подправените сметки са под 5 на 100, което съгласно мултимилиардера не дава отговор на истината и броят им е доста по-висок.

Двете страни в този момент са въвлечени в юридическа борба, която може да коства няколко милиарда $ на Мъск, в случай че я загуби.

Според някои американски медии " Туитър " е прибегнал към услугите на нюйоркската адвокатска адвокатска фирма " Уочтел, Липтън, Роузън енд Кац " (Wachtell, Lipton, Rosen & Katz) Тя е представлявала калифорнийската група малко преди офертата на Илон Мъск през април, когато съветът на шефовете реши в началото да се опълчи на плана, преди да го одобри.

" Туитър " не удостовери информацията пред Агенция Франс Прес.

Мъск показа първата си реакция в профила си в " Туитър " след новината за отдръпването, публикувайки изображение с няколко фотоси, на които наподобява развеселен.

" Казаха, че не мога да купя " Туитър ", След това отхвърлиха да разкрият информация за подправените сметки. Сега желаят да ме принудят в съда да купя " Туитър ". Сега са задължени да дадат информация за подправените сметки, може да се прочете в текста до всяка фотография.

Тази обстановка е извънредно рискова за " Туитър " и съвета на шефовете, защото те ще се сблъскват със правосъдна борба с Мъск, почтена за " Игра на тронове ", с цел да спасят трансакацията и да получат най-малко обезщетение за провалената договорка в размер на 1 милиард $. Това съобщи Дан Ивс от " Уедбуш секюритис " (Wedbush Securities).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР