Акциите на Tesla Inc. поскъпват с близо 18% на извънборсовата

...
Акциите на Tesla Inc. поскъпват с близо 18% на извънборсовата
Коментари Харесай

Ръст на акциите на Тесла с близо 18% след постиганото споразумение между Илон Мъск и Комисията за ценни книжа на САЩ



Акциите на Tesla Inc. нарастват с близо 18% на извънборсовата американска търговия, защото вложителите приветства изненадващото разрешаване през уикенда на регулаторната драма с огромната компания за електрически коли.

В събота предприемачът Илон Мъск подписа съглашение с американската Комисия за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) да заплати санкция от 20 милиона $ и да се отдръпна от поста ръководител на съвета на шефовете на „ Тесла “. Мъск обаче ще остане основен изпълнителен шеф, като запазването на неговата основна водеща роля в Tesla Inc. като че ли отстрани инвеститорските терзания по отношение на бъдещето на компанията.

Изненадващото разрешаване на регулаторната драма докара до растеж на акциите на Tesla Inc. с близо 18% към 314,70 $ за една акция на извънборсовата търговия на Уолстрийт. Ако тази наклонност се резервира и след старта на действителната американска търговия, това може да се окаже най-здравият еднодневен растеж на акциите на Tesla от най-малко пет години насам, съгласно данни на компанията FactSet.

Трябва да се има поради, че в края на миналата седмица акциите на компанията за електрически коли се сринаха с 14% след новината, че американския борсов регулатори SEC заведе дело за машинация против Илон Мъск, обвинявайки го, че е подвел вложителите чрез негови послания в Туитър. От SEC също по този начин настояха съдът да забрани на основния изпълнителен шеф да продължава да ръководи обществената компания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР