Акциите на производителя на електромобили Tesla растат значително през последните

...
Акциите на производителя на електромобили Tesla растат значително през последните
Коментари Харесай

Акциите на Tesla поскъпват. Но никой на Уолстрийт не знае защо

Акциите на производителя на електрически автомобили Tesla порастват доста през последните седмици от 2019 година. Само през първия ден на търговия за тази седмица те нарастнаха с 23 $ или 6,5%. Това се оказа нов връх за компанията, ръководена от Илън Мъск. Проблемът е обаче, че никой на " Уолстрийт " не знае за какво книжата нарастват, написа профилираният уебсайт Barron`s.

По думите на един анализатор в автомобилната промишленост това придвижване на акциите нагоре е " изненадващо ", защото държавната поддръжка за електрическите автомобили в Съединени американски щати ще бъде понижена от 2020 година.

Експертът от Deutsche Bank Еманюел Росне показва, че би трябвало да се вземе под внимание развиването на бизнеса на Tesla в Европа и по-точно в Германия. Наскоро компанията разгласи, че ще построи там индустриална база.

И въпреки всичко по неговите думи това също не е задоволително, с цел да тръгнат акциите нагоре, тъй като никой не е очаквал американският водач да срещне проблеми със основаването на база в европейската страна.

Все отново някои специалисти показват, че цената на акциите на Tesla е волатилна и някои вложители залагат точно на това, като бързо купуват и по-късно разпродават бумаги на компанията.

От началото на годината те са добавили 14% към цената си, което е под представянето на главните американски показатели Dow Jones S&P 500. Само за последните три месеца обаче повишаването е с близо 57 на 100 спрямо предходното тримесечие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР