Акциите на Nvidia Corp (NVDA.O) се понижиха с 5%, достигайки

...
Акциите на Nvidia Corp (NVDA.O) се понижиха с 5%, достигайки
Коментари Харесай

Акциите на Nvidia продължават да спадат – каква е причината?

Акциите на Nvidia Corp (NVDA.O) се намалиха с 5%, достигайки съвсем петмесечно дъно, в отговор на отчет на Wall Street Journal.

В отчета се изрича догатката, че колосът в региона на изкуствения разсъдък (AI) може да се наложи да анулира поръчки за модерни чипове на стойност до $5 милиарда, предопределени за Китай, заради новите ограничавания на американското държавно управление.

Миналата седмица Nvidia беше осведомена, че поръчките на AI чипове, планувани за доставка на огромни китайски софтуерни компании като Alibaba Group, ByteDance (собственик на TikTok) и Baidu, към този момент са обект на последните ограничавания за експорт, оповестени от Министерството на търговията на Съединени американски щати. Тази информация идва от източници, осведомени с въпроса, представени от Reuters.

Акциите на компанията се намалиха до най-ниската си стойност от $392.30, което съставлява спад от 4.7%, отбелязвайки най-ниската си точка от средата на юни. Преди това движеща мощ на 22% растеж на показателя Nasdaq през тази година, акциите на Nvidia в този момент са с близо 20% по-ниски от рекордния си връх от $493.55 на 31 август.

Том Плъмб, основен изпълнителен шеф и водещ портфолио управител в Plumb Funds, означи, че акциите може да са свръхпродадени. Той загатна, че въпреки Nvidia да е показала, че това няма да има краткосрочно влияние, евентуалните последствия може да са по-видими в дълготраен проект.

Говорител на Nvidia загатна за “ ” на техните усъвършенствани чипове, които постоянно изискват доста време за произвеждане. Те обявиха, че компанията работи по разпределянето на поръчките към “широк кръг клиенти ” в Съединени американски щати и други страни. Говорителят също по този начин акцентира, че не се чака тези нови ограничения за надзор на износа да окажат доста влияние в близко бъдеще.

По-рано през месеца администрацията на Байдън наложи експортни ограничавания върху доставките на AI чипове, създадени от Nvidia и други компании, за Китай. Този ход беше подхванат, с цел да се попречи на Пекин да придобие авангардни американски технологии за военни цели. Новите правила ще влязат в действие през ноември и ще се ползват и за страни като Иран и Русия.

Томас Хейс, ръководител на Great Hill Capital в Ню Йорк, изрази угриженост по отношение на оценката на Nvidia, като допусна, че акциите, които сега се търгуват на цена, 20 пъти по-висока от продажбите и 40 пъти по-висока от облагата, са високо оценени и всяко отклоняване може да има доста влияние.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР