Акциите на Microsoft поевтиняха с 6,65% в следборсовата търговия, след

...
Акциите на Microsoft поевтиняха с 6,65% в следборсовата търговия, след
Коментари Харесай

Microsoft разочарова инвеститорите с по-слаба финансова прогноза за следващото тримесечие

Акциите на Microsoft поевтиняха с 6,65% в следборсовата търговия, откакто софтуерния колос регистрира по-слаби от предстоящото доходи от подразделението си за облачни услуги и разочарова вложителите с прогнозата си за идващото тримесечие.

Компанията регистрира облага от 2,35 $ за акция при доходи от 50,12 милиарда $, до момента в който упованията бяха за облага от 2,30 $ на акция при доходи от 49,61 милиарда $, сочат данни на Refinitiv. Това значи, че приходите на компанията за първото й фискално тримесечие с нарастнали с 11% на годишна база.

Компанията чака доходи от 52,35 до 53,35 милиарда $ през второто си фискално тримесечие (следващото тримесечие), до момента в който анализаторите, интервюирани от Refinitiv, чакаха доходи от 56,05 милиарда $.

Цикличните трендове засягат потребителския бизнес на Microsoft, сподели изпълнителният шеф Сатя Надела по време на конферентен диалог с анализатори.

Нетната облага на компанията е намаляла с 14% на годишна база до 17,56 милиарда $.

Подразделението на Microsoft за облачни услуги, в което влизат платформата Azure, Windows Server, SQL Server и GitHub, генерира доходи от 20,33 милиарда $, което е растеж от 20% на годишна база, само че под предстоящите от анализаторите 20,36 милиарда $, сочат данни на StreetAccount.

Компанията съобщи, че единствено при Azure е регистриран растеж от 35% на годишна база, следвайки нарастване от 40% през предходното тримесечие.

Растежът на потреблението на Azure продължи да се забавя и по-високите разноски за сила през тримесечието навредиха на брутния марж на Azure, сподели Ейми Худ, финансовият шеф на компанията, по време на конферентния диалог.

За второто фискално тримесечие Худ сподели, че растежът на Azure би трябвало да спадне поредно с към 5% в непрекъсната валута до към 37%.  

Отделът на Microsoft за работливост и бизнес процеси (Productivity and Business Processes), в който влизат Dynamics, LinkedIn и Office, е съдействал с доходи от 16,47 милиарда $, което е растеж от 9% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и малко над прогнозата от 16,13 милиарда $ на анализаторите, интервюирани от StreetAccount,

Подразделението за лични компютри, в който влиза операционната система Windows, гейминг отдела XBOX и другите устройства на компанията, е генерирало доходи от 13,3 милиарда $. Това е малко над прогнозата за доходи от 13,12 милиарда $.

От Microsoft обявиха, че продажбите на лицензи за Windows за производители на лични компютри са се намалили с 15% на годишна база, което е най-лошия тримесечен резултат от 2015 година насам. Компанията съобщи, че пазарът на лични компютри е траял да се утежнява през това тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР