Акциите на козметичния гигант L'Oreal паднаха с повече от 7,3%

...
Акциите на козметичния гигант L'Oreal паднаха с повече от 7,3%
Коментари Харесай

Акциите на L`Oreal паднаха със 7% заради ниски продажби в Азия

Акциите на козметичния колос L'Oreal паднаха с повече от 7,3% при започване на търговията през днешния ден, преди леко да понижат загубите, защото компанията регистрира по-ниски от предстоящите продажби и закъснение на търсенето в Азия.

Към 8:20 ч. лондонско време акциите леко се възвърнаха и се търгуваха със спад от 7%, заяви CNBC.

В четвъртък най-голямата козметична компания в света регистрира 6,9 % растеж на продажбите за четвъртото тримесечие, което е по-бавно от предходното, защото продължава да изпитва усложнения от измененията в регулациите за търговците на дребно.

Базираната в Париж група, която има разнообразни марки - от Lancome до Maybelline, съобщи, че продажбите са достигнали 10,6 милиарда евро (11,4 милиарда долара), което е малко под упованията за 10,9 милиарда евро съгласно консенсусните оценки, представени от Barclays.

Компанията записва и 7,6% нарастване на продажбите за цялата 2023 година до 41,18 милиарда евро (44,37 милиарда долара), по данни на Reuters.

Тримесечният спад е провокиран от активността в Северна Азия, в това число Китай, където продажбите спаднаха с 6,2% за тримесечния интервал. На този декор обаче, продажбите в Европа и Северна Америка се усилиха.

L'Oreal се оправя по-добре от Estee Lauder в Китай, като заема максимален дял от пазара на козметика и персонална хигиена, възлизащ на 78,9 милиарда $.

Луксозното поделение на компанията е водач на пазара на козметика от висок клас в страната.

През същото тримесечие продажбите на Estee Lauder понижават с 8%.

Оперативният марж на L'Oreal за 2023 година възлиза на 19,8%, което е в сходство с упованията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР