Акциите на Facebook спаднаха рязко с 3,2% до 195,7 долара

...
Акциите на Facebook спаднаха рязко с 3,2% до 195,7 долара
Коментари Харесай

Нови разследвания срещу Facebook доведоха до срив на акциите ѝ

Акциите на Фейсбук спаднаха внезапно с 3,2% до 195,7 $ за акция през вчерашния ден, откакто Федералната комисия по търговията оповести, че още от идващия месец ще стартира досъдебно произвеждане против компанията, съобщи MarketWatch. Регулаторът ще проверява дали методът, по който продуктите на колоса си взаимодействат, не нарушава антимонополното законодателство.

Органите в Съединени американски щати наблюдават от близко по какъв начин Фейсбук интегрира приложенията си, в това число Messenger, Instagram и WhatsApp и по какъв начин им разрешава да интегрират с евентуалните съперници на пазара, сочи прочуване на Wall Street Journal, цитиращо неназовани източници.
 Фейсбук към този момент не е измежду най-хубавите места за работа в Съединени американски щати
Фейсбук към този момент не е измежду най-хубавите места за работа в Съединени американски щати

Компанията заема 23-о място в класацията на Glassdoor

Ако от Федералната комисия по търговията решат да подхващат ограничения против софтуерната компания, те могат да я обвинят в нарушение на законодателството за конкуренцията. Като последна мярка може да бъде неразрешено на Фейсбук да интегрира нови приложения и даже компанията да бъде разцепена.

Нито от Фейсбук, нито от комисията са поискали да разясняват новината. През последните години колосът се опитваше да усили броя на потребителите си, изключително измежду по-младите демографски сегменти. Един от главните принадлежности за това беше консолидираното на трите съществени услуги на компанията - Messenger, WhatsApp и Instagram в една обща частна мрежа.
 Фейсбук има проблем за $52 милиарда
Фейсбук има проблем за $52 милиарда

Социалната мрежа има повече средства, в сравнение с съвсем всички американски компании, само че няма къде да ги вложи

" Взаимодействието сред услугите усъвършенства поверителността и сигурността на услугите ", разяснява напролет на тази година основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг. " Чрез опцията да пишете на някой през другите платформи... разрешава изпращането на криптирано известие до телефонния номер на потребителя. "

От компанията показват, че практиките ѝ съблюдават съществуващото законодателство, в това число Закона за поверителността на потребителите в Калифорния, който влиза в действие на 1 януари следващата година.
 Фейсбук с нова алтернатива за прекачване на изображения сред платформите
Фейсбук с нова алтернатива за прекачване на изображения сред платформите

Целта е да се улесни прехвърлянето на информация сред разнообразни приложения

Същевременно Фейсбук ще похарчи 130 млн. $ през идващите шест години за борда си за контрол на наличието. Това е външен консултантски орган, който следи за спазването на политиките на компанията при издание на наличие в обществената мрежа.

Компанията не е единствената, която попадна под ударите на антимонополния регулатор в Съединени американски щати. Той проверява също и Alphabet, Amazon и Apple за разнообразни нарушавания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР