Акциите на българския производител на продукти от птиче месо „Градус”

...
Акциите на българския производител на продукти от птиче месо „Градус”
Коментари Харесай

Рязък спад за акциите на голям български производител на птиче месо

Акциите на българския производител на артикули от птиче месо „ Градус” записват внезапен спад на Българска фондова борса. Към момента на приготовление на материала, книжата на „ Градус” регистрират намаляване от 7.05% до цена от 1.45 лв. за брой.

В ранните часове на търговията, поевтиняването доближи близо 10%, като най-ниската цена към този миг възлиза на 1.40 лв. за лот. Акциите на „ Градус” затвориха миналата комерсиална сесия на цена от 1.56 лв. за брой.

Позицията е най-търгуваната до този миг на БФБ, като по нея има осъществени 49 покупко-продажби или близо 5 пъти повече по отношение на втората най-оборотна измежду вложителите. Изтъргувани са 45 198 лота при оборот от 65.7 хиляди лв.. Благодарение на спада в днешната търговия, книжата на „ Градус” записват намаляване от 0.68% от началото на годината.

Голямата българска компания за артикули от птиче месо стана обществена през 2018 година, като съумя да набере над 80 млн. лв. от листването си на БФБ.

За 2020 година, „ Градус” регистрира спад от 32.5% на годишна база в облагата до 12.4 млн. лв. преди облагане с налози, сочи консолидираният финансов доклад на компанията.

На 5-и май, депутатът от „ Демократична България” Владислав Панев, разгласява в персоналния си профил във Фейсбук писмения сигнал на предприемача Светослав Илчовски, който провокира скандал в Комисията по проверката с описа си -

Илчовски обаче не пожела да приказва с детайлности,. Медията е осъществила контакт и с пиара на БФБ, както и с Комисията по финансов контрол (КФН) по отношение на изказванията на предприемача. От БФБ дават отговор, че при тях не са постъпвали " сигнали за нередности " и " няма информация за инспекции по първичното-публчично предложение на акции " на компанията.

" Българска фондова борса (БФБ) е оператор на пазари на скъпи бумаги и други финансови принадлежности. Допускането до търговия с акции на сдружения на контролиран пазар на БФБ, респективно на тези на „ Градус “ АД, става след утвърждението на проспект от Комисия за финансов контрол. Търгът по първичното-публично предложение на акции на „ Градус “ АД е извършен на 18 и 19 юни 2018 година при съблюдаване на всички законови условия и правила на БФБ. Както все още на осъществяване на аукциона, по този начин и към сегашния миг в БФБ не са постъпвали сигнали за нередности, както и няма информация за инспекции по първичното-публично предложение на акции на „ Градус “ АД. ", разясняват от БФБ пред Actualno.com.

*Материалът е с осведомителен темперамент и не съставлява рекомендация за сделки на скъпи бумаги.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР