Aктивите на собственика на футболния клуб “Челси” Роман Абрамович, на

...
Aктивите на собственика на футболния клуб “Челси” Роман Абрамович, на
Коментари Харесай

Лондон замрази активи на Абрамович и още шестима олигарси

Aктивите на притежателя на футболния клуб “Челси” Роман Абрамович, на основния изпълнителен шеф на съветската петролна група “Роснефт” Игор Сечин и на още петима други съветски олигарси са замразени, заяви Ройтрес.

Британският външен министър Лиз Тръс заяви в четвъртък, че седемте лица, добавени към листата със наказания поради връзките им с съветския президент Владимир Путин, имат общо чисто положение от 15 милиарда паунда (около 19.74 милиарда долара).

" Не може да има сигурни убежища за тези, които поддържаха жестокото нахлуване на Путин против Украйна “, сподели английският министър председател Борис Джонсън.

" Днешните наказания са последната стъпка в непоколебимата поддръжка на Обединеното кралство за украинския народ. Ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които разрешават убийството на цивилни, унищожаването на лечебни заведения и противозаконната окупация на суверенни съдружници ".

Ройтерс напомня, че имаше възходящи апели от английските законодатели за предприемане на дейности против Абрамович и други съветски олигарси, с рецензии, че държавното управление на Джонсън не се движи задоволително бързо в съпоставяне със наказания, налагани от Европейския съюз и Съединените щати.

Другите добавени към листата лица са Олег Дерипаска, който има дялове в En+ Group, Дмитрий Лебедев, ръководител на " Банка Россия ", Алексей Милър, основен изпълнителен шеф на енергийната компания " Газпром ", на ръководителя на банката ВТБ (VTB) Андрей Костин и Николай Токарев, президент на съветската държавна тръбопроводна компания " Транснефт ".

Министерството на външните работи на Обединеното кралство съобщи, че активите на лицата, чието благосъстояние е с чиста стойност от към 15 милиарда английски лири, ще бъдат замразени и няма да могат да пътуват до Обединеното кралство или да вършат бизнес с английски компании.

" Обединеното кралство към този момент глоби над 200 от най-значимите и богати физически лица, формирания и дъщерни сдружения на Русия след началото на нашествието в Украйна, като над 500 от тях към този момент са обхванати от санкционния лист на Обединеното кралство “, се споделя в изказването на външното министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР