Активистка за правата на транссексуалните хора в Индия алармира, че

...
Активистка за правата на транссексуалните хора в Индия алармира, че
Коментари Харесай

За изнасилване в Индия – до живот, за изнасилване на транссексуален – 2 години максимум

Активистка за правата на транссексуалните хора в Индия сигнализира, че законодателството на азиатската страна е сбъркано и не пази транс-хората, заяви СиЕнЕн.

На процедура, транссексуалните и травеститите не оповестяват за принуждение над тях самите, тъй като в полицията има процедура да не им се обръща внимание, даже от време на време са обект на подбив.

Дайна Диас, активистката, разказала историята си пред СиЕнЕн, споделя по какъв начин...

... е била изпратена от шефа си да танцува за клиент на заведението,

в което е работела. Тя е била барманка и шефът ѝ споделил да отиде в дома на клиента. Там той я е нападнал и изнасилил. По думите ѝ, тя даже не е подала сигнал в полицията, макар бруталното закононарушение.

Според проучване на Националната организация за надзор на СПИН в Индия, към 1/5 от общо 5000 изследвани транс-хора в страната са били жертви на полово принуждение и обезчестяване.

Според Диас за транссексуални е невероятно да търси правдивост, тъй като законът дефинира причинителите за „ мъже “, а жертвите за „ дами “, надлежно те не попадат в графата „ жертви “.

Нападенията от какъвто и да е тип в Индия над транс-хора се преглеждат от Акт за предотвратяване на транссексуалните от принуждение (от 2019 г.). В него насилието се санкционира с присъди от 6 месеца до две години, не повече. Изнасилванията се одобряват за „ набези “ и се квалифицират като закононарушения по упоменатия Акт, т.е. – от ненавист, а не полови. И подлежат на лимитирани наказания. Затова те са по-лесна жертва на изнасилвачите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР