Активисти против Брекзит демонстрираха в центъра на Лондон с искане

...
Активисти против Брекзит демонстрираха в центъра на Лондон с искане
Коментари Харесай

Активисти против Брекзит на протест – искат Великобритания да се върне в ЕС

Активисти срещу Брекзит демонстрираха в центъра на Лондон с искане Англия да се върне в Европейския съюз, заяви БГНЕС.

„ Протестиращите образуваха море от сини и жълти цветове в центъра на Лондон, призовавайки Англия да се причисли още веднъж към Европейски Съюз “, заяви в. " Индипендънт ". Това са цветовете на европейския байрак.

„ Искаме назад нашата звезда “ – това бяха изписали участниците на голям транспарант, който се виждаше отпред на шествието.

Надписът е задочна имитация към трогателното обръщение, което насочиха в деня на Брекзит двама английски ветерани от Втората международна война – 98-годишният тогава Стивън Гудол и 95-годишният Сидни (Сид) Доу. Тогава те прожектираха върху скалите на Дувър малко видео, с което показват своята горест и обич към обединена Европа, и вяра, че децата и внуците им някой ден ще видят Англия още веднъж като член на общността. В края на видеото се появи европейският байрак, чиито звезди постепенно изчезнаха една след друга до момента в който остава единствено една, а под нея се появи надпис: " Това е нашата звезда. Грижете се за нея вместо нас. "
Тогава английските медии нарекоха посланието на ветераните " любовно писмо към Европа ". То беше преведено и на френски, и на немски език.

Днешното национално шествие за връщане на страната в общността събра хиляди хора. То мина от Парк Лейн към площада на Народното събрание, където разнообразни оратори се обърнаха към хората - измежду тях беше и някогашният белгийски министър председател Ги Верхофстад.

Германският евродепутат Тери Райнтке, който участваше в проявата, показа, че като вижда хиляди европейци по улиците се връща вярата му, че " още веднъж ще бъдем дружно ".

Много от участниците в акцията носеха знамена на страните от Европейски Съюз.

По-рано вестник „ Телеграф “, цитирайки отчет за разширението на Европейски Съюз, направен от Франция и Германия, дефинира Обединеното кралство като евентуален сътрудник на Европейския съюз в качестото му на „ асоцииран член “. На референдум през юни 2016 година 52% от британците се оповестиха за овакантяване на Европейския съюз.Впоследствие обаче делът на последователите на участието в Европейски Съюз набъбна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР