Активисти от сдружението за защита на животните КАЖИ организираха демонстрация

...
Активисти от сдружението за защита на животните КАЖИ организираха демонстрация
Коментари Харесай

Клетка пред НДК информира за нехуманното отношение към селскостопанските животни

Активисти от сдружението за отбрана на животните „ КАЖИ " проведоха проява в центъра на София с гледище европейското законодателство да забрани затварянето на селскостопанските животни в кафези. 

В градинката пред НДК беше инсталирана клетка, в която жителите имаха опция да влязат и да видят фотографии, пресъздаващи нечовешкото отношение към селскостопанските животни. Председателят на неправителствената организация " Кажи " Петя Алтимирска изясни: 

" Целта в действителност е напълно да бъде изменен техния метод на живот и да се избегне страданието им. Свинете-майки са най-бруталния и фрапантен образец. Огромни халета, цялостни с свине, които лежат встрани, които са заклещени от едни метални съоръжения и не могат да мръднат. По този метод те са принудени да кърмят през целия интервал. Нямат опция да се движат, нямат опция да се обръщат ".

В сходни условия живеят и зайците, кокошките и пъдпъдъците, които не могат да правят огромна част от вродените си привички, като тичане, търкаляне и ровене в пръстта за храна. Гражданите, загрижени за хуманното отношение към животните, могат да подпишат онлайн-петиция, която е част от европейската гражданска самодейност за възбрана на клетките в отглеждането на животни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР