Активисти от екологичната организация Грийнпийс се качиха на борда на

...
Активисти от екологичната организация Грийнпийс се качиха на борда на
Коментари Харесай

Еко пирати: Активисти на „Грийнпийс“ превзеха кораб с горива


Активисти от екологичната организация " Грийнпийс " се качиха на борда на кораб, нает от една от най-големите международни компании за петрол и газ. Корабът плаваше в Атлантическия океан. Еколозите желаят англо-нидерландският петролен колос " да спре сондажите и да стартира да заплаща ", съобщи Euronews.

Четирима деятели на " Грийнпийс интернешънъл " от Аржентина, Турция, Обединеното кралство и Съединени американски щати се качиха на кораба " White Marlin " северно от Канарските острови, оповестиха от групата.

Плавателният съд извозва петролна и газова платформа до находището " Пингвините ", покрай шотландските Шетландски острови в Северно море.

" Мирният митинг има за цел да подчертае опустошителните последствия за климата в международен мащаб , породени от компанията и по-широката промишленост за изкопаеми горива, които не са платили и стотинка за загубите и вредите, които са предизвикали ", съобщи представител на Грийнпийс.

Активистите се качиха на кораба с въже в 8 ч. по Гринуич, откакто се приближиха до него с три лодки, спуснати от кораба на " Грийнпийс " Arctic Sunrise.
" Няма да спрем, до момента в който не реализираме правдивост във връзка с климата . Ще накараме замърсителите да платят ", безапелационни са те.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР