Активираме производители и търговци за липсващите медикаменти, заяви здравният министърТежки

...
Активираме производители и търговци за липсващите медикаменти, заяви здравният министърТежки
Коментари Харесай

Асен Меджидиев заплаши да отнема лицензи за укриване на лекарства по складовете

Активираме производители и търговци за изчезналите лекарства, съобщи здравният министър

Тежки наказания и лишаване на лицензи ще са наказванията, в случай че инспекция на здравните управляващи откри нарушавания, довели до неналичието на значими медикаменти в аптечната мрежа в страната. Това съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев във Видин, съобщи.

Той добави, че се ревизира и дали в аптеките, в които има неналичия, са заведени претенции към търговците на едро. Мобилизиран, по думите му, е и целият отдел на Изпълнителната организация по медикаментите, като от през днешния ден в инспекциите са включени и екипите на Районните здравни инспекции в страната. Ще бъде направено всичко допустимо животоспасяващите медикаменти да бъдат обезпечени.

" Проверяваме наличността и активизирахме българските производители особено за антибиотиците. Проблемът е в европейски мащаб. По информация, която получихме тази заран, проблем с антибиотиците има в 25 от 27-те европейски страни. Сезирали сме Европейската комисия и Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за неналичието на лекарства. Много от субстанциите, които се употребяват за тяхното произвеждане, идват от Китай и от Индия и от там се получава дефицитът ", съобщи Асен Меджидиев - длъжностен министър на опазването на здравето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР