Активът на пловдивския ГЕРБ се е снишил и очаква с

...
Активът на пловдивския ГЕРБ се е снишил и очаква с
Коментари Харесай

Снишаване в ГЕРБ-Пловдив след синята лампа

Активът на пловдивския ГЕРБ се е снишил и чака с паника партийния конгрес на 7 юли. Редиците са в суматоха след синята лампа, която министър председателят Борисов пусна за съпартийците си. Голяма част от локалните гербери отпред с градския водач Иван Тотев дълго време се кръстеха в Цветан Цветанов. След като Борисов обаче уточни вратата на някогашния втори, цветановистите в Пловдив още се чудят накъде духа вятърът и кой път да заловен. На всичко от горната страна министър председателят пусна и алената лампа под тепетата, а карцерът на кмета на " Северен " Ральо Ралев в допълнение обърка структурите.

В града интензивно се приказва, че поради корупционни практики в ръководството ще горят още хора. Притеснението не е лишено от съображение, тъй като през последни 5 години Ралев е петият значим човек от локалната конструкция на ГЕРБ, който има проблеми с правораздаването. Преди него много пот в правосъдните зали хвърлиха Райна Петрова, Димитър Колев, Димитър Кацарски и самият градски водач Тотев.

След свадите към Цветан Цветанов министър председателят Борисов даде ясно да се разбере, че желае смяна в партията. Той упорства за разделянето на партийната работа от управническата и нов метод при избора на регионални координатори и членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Когато министър председателят каже " А ", постоянно следва и " Б ", което съвсем несъмнено значи, че дните на Иван Тотев като градски водач на ГЕРБ са преброени. Същото се отнася и за Радослава Ташкова, която е дясната ръка на Тотев и на процедура върти партийните ​дела в Пловдив. Кой ще е новият мощен човек на ГЕРБ под тепетата, най-вероятно ще стане ясно след партийния конгрес на 7 юли. Тогава евентуално ще се разбере и в чии платна ще духа вятърът на ГЕРБ, с цел да стигне поразклатеният транспортен съд до следващата победа на локалните избори наесен. В редиците на ГЕРБ към този момент се спрягат и имената на възможни претенденти за кмет на Пловдив - на регионалния шеф Здравко Димитров и на кмета на „ Централен ” Георги Стаменов. В този подтекст деятелите на ГЕРБ от кръга на кмета, попаднали на управителните постове, се питат дали ще оцелеят, откакто Иван Тотев излезе от играта. И кой от двамата - Димитров или Стаменов - би им обезпечил комфорт и за идващия мандат.

Досега листите на ГЕРБ за Общинския съвет са били подреждани най-вече от Иван Тотев. По негова преценка на основни места са назначени по-верните му фрагменти. Номинациите за идващия мандат в градския парламент и за шестте районни кметства ще стартират след 7 юли.

При всички положения Борисов ще желае да стегне редиците на конгреса. Защото колкото и да е безспорна успеха на ГЕРБ на изборите за Европейския парламент, Българска социалистическа партия ще продължава да диша във врата на първата политическа мощ в страната. Пловдив не е изключение. Дори в противен случай - на 26 май ГЕРБ взе в Пловдив 35%, само че с едвам 28 000 гласа, или с 12 000 по-малко от европейските избори през 2014 година А алените бележат растеж на симпатизантите под тепетата с над 5000 и подвигнаха резултата си до близо 26%. Което би трябвало да е алена лампичка за всички, които кроят проекти за локалния избор наесен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР