Актът на незаконно задържане на опозиционен лидер трябва да бъде

...
Актът на незаконно задържане на опозиционен лидер трябва да бъде
Коментари Харесай

Емил Радев: Незаконният арест на Борисов е прецедент, ЕП трябва да осъди задържането

Актът на нелегално задържане на опозиционен водач би трябвало да бъде наказан и да няма повтаряне, както и да няма повтаряне на въпросите с арести и терзание на хора по време на изборите през 2021 година, съобщи пред БНР евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Емил Радев.

Няма да има гласоподаване и резолюция след разискването в Екологичен потенциал, посочи той. Очакват се позициите на всички политически групи по тематиката.

Досега в Европейски Съюз не е имало нелегално задържане на водач на най-голямата опозиционна партия, акцентира евродепутатът в предаването „ Преди всички “ и добави, че сходен казус не трябва да се повтаря.

„ Няма нищо политическо тук “, по този начин евродепутатът отвърна на рецензиите на Политическа партия, че Европейският парламент се намесва в предизборната акция у нас. По думите на Радев преди няколко месеца, когато е било инициирано настояването за разискване на проблема с ареста на водача на ГЕРБ, не е било ясно, че ще има избори.

Освен ареста на някогашния министър председател Радев напомни и дейностите на Министерство на вътрешните работи по места по време на изборите предходната година, в това число съставянето на предупредителни протоколи и претърсвания: „ Тези антидемократични и навяващи мемоари от някогашния комунистически режим дейности не би трябвало да се повтарят и би трябвало да бъдат наказани. “

„ Кирил Петков се опита да въвлече и Европейската прокуратура в този противозаконен арест. Недопустимо е по подобен метод да се замесва тази институция в политическите битки в която и да е страна членка “, сподели Радев.

Емил Радев уточни още, че когато е ставало дума за европейски инспекции по времето на ръководството на Борисов мониторинговата група е работила доста бързо за разлика от сегашната обстановка. Той посочи, че когато става дума за господство на закона, двойният стандарт е неприемлив.

„ А в този момент към този момент 5 месеца мълчат. Мълчат и когато бяха показани експертизите по следствия, от които се виждаше ясно, че фотосите са манипулирани, от спалнята на господин Борисов. И тук виждаме двойния стандарт “, разяснява Радев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР