"Ако закупим F-16, ще имаме най-модерния самолет от всички балкански

...
"Ако закупим F-16, ще имаме най-модерния самолет от всички балкански
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако купим F-16, ще имаме най-модерния самолет на Балканите

"Ако закупим F-16, ще имаме най-модерния аероплан от всички балкански страни ", сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов преди гласуването на предлагането държавното управление да договаря със Съединени американски щати за F-16.

„ Никой не е отказвал напън на нито една от двете работни групи “, съобщи той. „ Да твърдим, че подобен аероплан няма, е все едно, че „ Мерцедес “ и „ БМВ “ няма да произведат идващия си модел “, разяснява министърът. „ Не е редно да споделяме лъжи. F-16 е трансформация, пето потомство “, посочи той. „ Не е правилно това, че президентът е бил изолиран. Лично аз съм водил 7-8 диалога с него, по негово предпочитание “, уточни Каракачанов. „ Каквото е поискал президентът за процедурата, го е получил от Министерството на защитата “, добави министърът.

„ Категорично съм срещу нов конкурс, тъй като ще обречем Военновъздушни сили на никакво решение “, акцентира военният министър.

„ Ние предложихме избиране на един от сътрудниците и започване на договаряния “, сподели той. „ Решението за F-16 е с изтребители и съоръжение, един контракт с една страна, по този начин не си подвластен от трета страна “, уточни Красимир Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР