Ако забележите лоша миризма след пране или пък мухъл, значи

...
Ако забележите лоша миризма след пране или пък мухъл, значи
Коментари Харесай

Почистване на пералнята: 7 стъпки за ефективно почистване и отстраняване на лошата миризма

Ако забележите неприятна миризма след пране или пък плесен, значи е пристигнало време за разчистване на пералнята. Нека забележим по какъв начин да почистим пералнята, и да се отървем от неприятната миризма.

Вашата пералня е предопределена да почиства облеклата ви, тъй че в случай че не я почиствате, по какъв начин може да прави работата си вярно? Може да отсрочва всевъзможни плесени, бактерии и микроби върху прането ви в процеса на пране.

Не се тормозете, защото почистването на перална машина е в действителност елементарно, даже в случай че сте оставили да се натрупва нечистотия за известно време. Нещо повече, доста от съставките, от които се нуждаете може към този момент да са във вашите кухненски шкафове. Така че, без значение дали желаете да употребявате ябълков оцет и сода, или може би да разбиете бактериите с белина, в тази публикация ще намерите метод за разчистване по метод, който е подобаващ за вас.

Колко постоянно би трябвало да почиствате пералнята си?

Почистването на пералня не би трябвало да бъде просто пролетно разчистване, а постоянно. Хигиената на пералнята е от значително значение, с цел да поддържате вярното действие на вашия апарат. Така, че го почиствайте всеки месец, според от това какъв брой постоянно го употребявате, с цел да запазите бялото си по-бяло и да осигурите купчина свежо миришещо пране.

1. Почистване на пералня с препарат

Първото нещо, което би трябвало да знаете за почистването на пералня, е, че доста горещата вода ще свърши огромна част от работата вместо вас. Така че, в случай че в никакъв случай не сте почиствали пералнята си, просто я пуснете на най-горещия цикъл без облекла в нея. Можете да употребявате почистващ препарат за пералня или малко препарат за пране, само че даже единствено съвсем вряща вода би трябвало да ви обезпечи чиста пералня.

2. Как да почистите чекмеджето за препарат на пералната машина

Извадете чекмеджето за перилен препарат в предната част на машината. Проверете управлението си, в случай че имате потребност от съвет по какъв начин да го премахнете изцяло. Накиснете чекмеджето в гореща сапунена вода и благодарение на остаряла четка за зъби почистете насъбрания препарат или плесен. Изплакнете щедро и подсушете с забрадка. Преди да го поставите назад, почистете кухината – евентуално и там има някаква скрита мухъл.
Чекмеджето за перилен препарат се замърсява изненадващо за зона, която е предопределена да държи перилен препарат, тъй че е от решаващо значение да започнете отсам.

3. Почистване на пералня с оцет и сода

Настройте пералната си машината на стратегия с висок градус или най-малко 60ºC и изсипете две чаши ябълков оцет в чекмеджето за перилен препарат. Оцетът е идеалното решение за разчистване на пералнята. Това е отличен, натурален метод за заличаване на бактериите, и миризмата ще изчезне по време на цикъла на изплакване. След като приключите, стартирайте още веднъж най-горещия цикъл, добавяйки 1/2 чаша сода за самун непосредствено към барабана. След това избършете вътрешността на барабана с забрадка от микрофибър и почистете също външните уплътнения и уплътненията на вратите.

4. Почистване на пералня с белина

Добавете 1/2 чаша белина непосредствено в барабана на пералната машина и 1/2 чаша в чекмеджето за перилен препарат. Пуснете празна пералня. След като програмата завърши я пуснете още веднъж, с цел да сте сигурни, че няма да остане белина която да съсипе прането ви.

След като приключите, избършете вътрешната страна на вратата и подсушете уплътненията.
Ако сте почитател на почистването с белина, няма да се притеснявате да го употребявате за разчистване на перална машина. Очевидно е доста дейно при разчистване на нечистотия и плесен както от барабана и чекмеджето за перилен препарат на пералната машина, по този начин и от външната страна.

5. Почистване на гумените уплътнения

Гумените уплътнения на пералната машина, като чекмеджето за перилен препарат, са леговище за плесен и мухъл – само че също по този начин ще намерите всичко – от монети до косми.

Използвайте влажна забрадка, напоена със сапунена вода, забършете към гумените уплътнения на пералната машина. Бъдете деликатни, когато ги вдигате от метала, защото може инцидентно да ги разкъсате или разпечатате. Когато е допустимо, избършете всички останки, които са залепнали по уплътнението. Ако е належащо, деликатно отстранете упоритите замърсявания с четка за зъби.

6. Как да почистите филтър на пералня

Филтърът на пералната машина, нормално намиращ се под вратата на барабана тъкмо над равнището на пода, стопира и всички гадни неща, които се събират в процепите – пух, косми и монети – да доближат до помпата. Така че прави значима работа. Но… тъкмо като чекмеджето за перилен препарат, то може да бъде отлично място за напредък на плесен и микроби, които от своя страна могат да накарат пералната ви машина да мирише.

Проверете инструкциите на вашата перална машина, с цел да разберете по какъв начин да премахнете капака, в случай че е закрепен, и по какъв начин да премахнете филтъра. Ръководството за потребителя би трябвало също да изясни по какъв начин да почистите филтъра. Може да се наложи да поставите купа или тава върху забрадка под нея, с цел да хванете течове от канализацията. Отстранете деликатно капака.

7. Как да почистите перална с лимонтозу

Има два съществени метода да опитате да се отървете от натрупването във вашата перална машина: единият е с алкално вещество като сода за самун. Високото pH на содата за самун я прави идеална за премахване на мазни петна, което я прави доста ефикасна в кухнята. Въпреки това, в случай че живеете в регион с твърда вода, може да сте забелязали, че почистването на вашата перална машина със сода бикарбонат не прави доста.

Ако казусът е подобен, време е да опитате противоположния – киселинен – метод. Лимонената киселина и аскорбиновата киселина са редуциращи сътрудници, което ги прави изключително ефикасни за разчистване на натрупвания, свързани с твърда вода – наслойка, варовик и сапунени останки или струпване на котлен камък.

Сложете тенджера с вода да заври, свалете от котлона и разтворете почти 200 грама аскорбинова киселина на прахуляк и 100 грама лимонена киселина на прахуляк във водата. Добавете топлия разтвор непосредствено в барабана на вашата машина и изсипете малко в чекмеджето за препарат. Пуснете машината на стратегия с висок градус без облекла. Не използвайте лимонена киселина неразредена върху пластмаса, защото това може да аргументи щета.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР