Ако ядем много мазно, ще ни излязат. Ако ги разчоплим,

...
Ако ядем много мазно, ще ни излязат. Ако ги разчоплим,
Коментари Харесай

5 мита за пъпките

Ако ядем доста мазно, ще ни излязат. Ако ги разчоплим, ще се появят още повече. Това единствено част от " бабините деветини ", свързани с неприятния, само че всекидневен проблем, наименуван " излезе ми пъпка ". Ето някой от най-често повтаряните легенди за тях, които нямат общо с истината.

Пастата за зъби може да ги изсуши

Не единствено, че не може, само че мястото с пъпката може да се зачерви и раздразни още повече. Обяснението е, че pH наличието в пастата за зъби е доста по-различно от това на кожата.

Изстискването е ОК

Ако сме си измили и напълно дезинфекцирали ръцете си, може и да си позволим да махнем неприятното връхче. При всички положения обаче би трябвало незабавно да дезинфекцираме, в случай че не желаеме разраненото място да не стане " плячка " на бактерии.

 Снимка 353713

Почистването със алкохол оказва помощ

Спиртът единствено изсушава кожата и я прави по-раздразнена. Ако пъпките са резултат от акне, той по никакъв метод няма да им повлияе. Разбира се, може да го използваме за дезинфекциране на разчоплена пъпка, само че не и за цялото си лице.

Излагането на слънце ги понижава

Тенът заличава разликите в кожата и оказва помощ минусите й да не се виждат толкоз елементарно. Прекомерното излага на слънце обаче лишава от еластичността й, а и постоянно прави белезите по-видими.

 Снимка 337178

Шоколадът ги предизвиква

Шоколадът незаслужено е упрекнат като провинен за пъпките. Няколко проучвания са посочили, че няма връзка сред появяването на пъпки и потреблението на какао.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР