Ако все по-често разсъждавате над живота си и се питате

...
Ако все по-често разсъждавате над живота си и се питате
Коментари Харесай

10 признака, че сте изпуснали юздите на живота си

Ако все по-често разсъждавате над живота си и се питате дали сте щастливи, в случай че сте попаднали в кръговрата на една повтаряща се монотонно въртележка, значи е време да вземете ограничения. Следните 10 признака приказват за това, че животът ви последователно се разпада. Всички сме изпадали в сходна обстановка, само че в случай че това е ваше непрекъснато чувство, значи работата е сериозна.

1. Не проявявате интерес към нищо.

Ако сте изгубили вълнението си, в случай че нищо не притегля вниманието ви и не може да ви зарадва, то значи ситуацията е съществено. Ако дните ви са почнали да си наподобяват толкоз, че съвсем са се слели, предприемете неотложно нещо – вземете си отпуска и заминете нанякъде.

2. Не се интересувате от себе си или от вкъщи си.

Ако сте се запуснали и домът ви е потопен в нечистотия, това приказва за липса на сила, предпочитание и мощна незаинтересованост към живота. Пуснете си музика и започвайте да чистите – ще ви подейства ободряващо. А след това обърнете внимание и на себе си – вземете си душ, купете си нови облекла, спазвайте хранителен режим.

3. Мразите работата си.

Току-що сте пристигнали в офиса, а към този момент броите часовете до обедната отмора. Защо си го причинявате? Ако не харесвате нито работата, нито сътрудниците си, сменете ситуацията.

4. Отказвате да поддържате връзка с другите.

Всеки се нуждае от персонално пространство, само че в случай че това усамотение продължава с дни и седмици, значи нещо не е наред. Опитайте се да осъществите контакт с другар, който в действителност ви е непосредствен и би схванал неприятното ви въодушевление.

5. Всичко ви ядосва или нервира.

Ако се дразните на това, че брачният партньор ви е не запомнил да изхвърли боклука или че детето ви получи двойка в учебно заведение или че цветът на лака ви е червен, а не виолетов, или че грее слънце, или че вали, спрете и си поемете глътка въздух. Най-често повода за гнева ви се крие по-дълбоко, открийте каква е тя.

6. Имате цялостен куп неприятни привички.

Често човек се оправя с негативното си отношение към живота благодарение на куп нездравословни привички – алкохол, цигари или нещо по-сериозно. Не се оставяйте да ви заблудят, че са ваши другари. Изправете се в яростна борба не с тях, а с аргументите, които са ви довели до тях.

7. Живеете в мемоари или в фантазии.

Ако прекарвате прекомерно доста време в предишното или пък в кроене на проекти за бъдещето, то сигурно не сте щастливи в сегашното. Това ви потиска. Постарайте се да си внушите, че с цел да живеете пълноценно, би трябвало да умеете да се наслаждавате на мига през днешния ден и в този момент. Бъдещето по този начин или другояче ще ви се случи, а предишното е окончателно изгубено.

8. Не „ презареждате ”.

Всеки човек има потребност да изпусне парата понякога. Трябва да се презаредите. Тичайте в парка, ходете на фитнес, пътувайте, поплачете си, правете секс, слушайте музика, наспете се - въобще открийте това, което ви отпуска най-качествено.

9. Станали сте заложник на телефона си.

Ако животът ви се е пренесъл на мобилното устройство и ви вълнува повече какъв брой лайка е събрала фотографията ви в обществените мрежи, в сравнение с действителна преживелица от всекидневието ви, то също имате проблем. Учените са открили, че хора, които прекарват повече от час дневно в обществените мрежи, са по-склонни към изпадане в депресивни положения.

10. Обичате да си повтаряте: „ От понеделник ще… ”

Вредна фраза е тази! Първо, значи, че желаете нещо да измененията в живота си. Второ, отлагате го. Задайте си въпроса – в действителност ли е толкоз значимо това, което желаете да измененията, и в случай че е по този начин, за какво го отлагате? Ако то е за положително и ще ви донесе изгоди, за какво не стартира от през днешния ден, незабавно? Не поставяйте щастието си на отсрочен старт. Живейте живота си в този момент!

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР