Ако вкъщи имате котка, то със сигурност ще потвърдите, че

...
Ако вкъщи имате котка, то със сигурност ще потвърдите, че
Коментари Харесай

В едно легло с котката – полезно ли е?

Ако у дома имате котка, то сигурно ще потвърдите, че е съвсем невероятно да я държите надалеч от леглото или дивана. Тези пухкави домашни любимци са толкоз гальовни, че рядко може да си лежите на спалнята, без те да се повишат при вас.

Според изследване на екип от Университета в Минесота, представено от „ PureWow “, допускането на котката до леглото, може да е потребно за вашето здраве.

Много хора настояват, че котките могат да лекуват и постоянно лягат на онази част от тялото на човек, която го боли. Данните демонстрират, че спането на едно място с котката може да предотврати или понижи риска от някои сърдечни проблеми за в бъдеще.

Екип на Института по сърдечно здраве към университета наблюдава здравословното положение на 4435 американци (между 30 и 75 години) в продължение на 10 години. 2435 от тях са имали котка сега на изследването или са потвърдили, че отглеждали такава в предишното. Останалата част в никакъв случай не са имали подобен домакински любим.

Изследването потвърждава, че притежателите на котки са с 30% по-нисък риск от гибел от сърдечен удар в съпоставяне със хора, които нямат или сега не имат котка.

„ Психологическият стрес и нарасналата тревога са свързани със сърдечни проблеми “, разяснява Аднан Куреши, който е един от създателите на изследването. По думите му, притежаването на котка може да намали напрежението и напрежението в тялото, което води до по-здраво сърце като цяло.

Бонус!
Отглеждането на котка у дома има и други изгоди:

– усъвършенства качеството на съня;

– понижава риска от алергии;

– оказва помощ при самота;

– прави човек по-отговорен./tialoto.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР