~ АКО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА... Ако вие можете да започнете

...
~ АКО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА... Ако вие можете да започнете
Коментари Харесай

5 мини-урока за живота

~ АКО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА...
Ако вие можете да започнете своя ден без кофеин, постоянно да бъдете жизнерадостни, без да обръщате внимание на болката и неразположенията, в случай че можете да се въздържате от недоволства и не занимавате хората със своите проблеми, в случай че вие можете да ядете една и съща храна всеки ден и сте признателни за това, в случай че можете да разбирате обичания човек, когато той няма време за вас, в случай че пропускате около ушите си всички негови обвинявания, въпреки виновността да не е ваша, в случай че можете умерено да приемете рецензията, в случай че можете да се отнасяте еднообразно добре и с бедните, и с богатите, в случай че можете да избягвате лъжите и измамите, в случай че можете да се борите със напрежението без медикаменти, в случай че можете да заспивате без хапчета, в случай че можете откровено да демонстрирате, че вие нямате предразсъдъци по отношение на цвят на кожата, религиозни убеждения, полова ориентировка или политика – това значи, че сте достигнали нивото на своето куче.
Сър Уинстън Чърчил

~ СИЛАТА НА МАЛКИТЕ НЕЩА
Един образец – какво ще стане, в случай че хвърлите жаба в тенджера с вряла вода? Просто е – тя ще изскочи незабавно. А какво ще бъде, в случай че поставите същата тая жаба в тенджера с хладка вода и последователно започнете да я затопляте? Жабата ще се отпусне. Тя несъмнено, ще усети че става по-топло, само че евентуално ще си каже " Не доста топло няма да ми навреди ". И всичко ще завърши, когато се свари.
Много неща в живота ни се натрупват последователно. Особено задълженията, наднорменото тегло, неприятното здраве. Затова не би трябвало да подценяваме дребните неща в живота и знаците, които носят заплаха след себе си.

~ ИЗКУСТВОТО ДА ПРИЕМАМЕ ПОДАРЪЦИ
За да увеличим изобилието в своя живот, доста значимо е да се научим да одобряваме. Ние получаваме толкоз, колкото отдаваме, по тази причина и когато отдаваме повече, повече и получаваме. Но да се научим да одобряваме, не постоянно е толкоз елементарно, колкото наподобява. Спомнете си за своята реакция, когато някой ви направи комплимент – постоянно се чудите и съмнявате повече, в сравнение с просто да се зарадвате. Научете се да приемате положителните думи, жестове, дарове, точно тъй като с тяхна помощ, близките осъществят своя късмет да отдадат нещо хубаво. Умението с лекост да приемате това, което ви се дава, ще ви помогне да притегляте към себе си обилие. Не отхвърляйте подаръците, приемете ги с признателност. Не спорете, когато в ресторанта някой желае да заплати сметката - благодарете и позволете на индивида да извърши този жест на „ отдаване ". Избавете се от заблуждението във връзка подаръците. Не мислете, че те ви вършат уязвими или задължени. Ако получите подарък, който не ви харесва, подарете го на някой, който ще го оцени. Така печелят всички.

~ ПРИНЦИПА НА КАРМАТА И ЗАКОНА НА БУМЕРАНГА

~ ИЗВОРЪТ НА МАЙСТОРСТВО
Фотограф отишъл на вечеря у една дама. Тя, разглеждайки неговите фотоси, възкликнала –  " Какви невероятни фотографии единствено! Навярно имате доста добър уред! ". Фотографът помълчал, повечерял. Но на потегляне споделил –  " Благодаря ви, вечерята беше извънредно вкусна. Навярно, имате доста положителни тави и тигани! "

Карикатури: Херлуф Бидструп

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР