Ако видим Конституцията на най-младата държава в ЕС - Хърватия,

...
Ако видим Конституцията на най-младата държава в ЕС - Хърватия,
Коментари Харесай

Скопие обеща на Борел да включи българите в Конституцията си

" Ако забележим Конституцията на най-младата страна в Европейски Съюз - Хърватия, там имат 22 общности, които живеят там. А Вашата страна към този момент дава отличен образец за мултиетническо общество. Промяната в Конституцията ви единствено ще укрепи главните права на жителите и не се колебая, че с това ще се утвърди македонската еднаквост. В същото време, ще напредне и процесът към Европейски Съюз. Вие не застрашавате своята еднаквост, тя ще бъде изцяло непокътната по пътя към Европейски Съюз. Пътят към Европейски Съюз продължава през осъществяване на уговорките, които Северна Македония към този момент пое ", съобщи Борел, който е на посещаване в Скопие поради 16-тото съвещание на Съвета за стабилизиране и асоцииране сред Европейски Съюз и Северна Македония.

 

Заседанията на Съвета за стабилизиране и асоцииране сред страната и Европейския съюз до момента са се провеждали в Брюксел, като за първи път такава среща ще се организира в Скопие.

 

Борел и Вархеи дадоха взаимна конференция с премиера Димитър Ковачевски и комисаря по разширението Оливер Вархеи. Еврокомисарят по разширението е изразил оптимизъм за присъединението на Скопие към блока до 2030 г. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР