Ако ви се струва, че комарите обикалят и хапят само

...
Ако ви се струва, че комарите обикалят и хапят само
Коментари Харесай

7 причини комарите да ви хапят по-често от другите

Ако ви се коства, че комарите обикалят и хапят единствено вас, тогава евентуално не грешите. Оказва се, че тези инсекти имат желания, по този начин да се каже, свои любимци, които са по-вкусни и по-приятни за хапане.

1.        Кръвна група

Ако имате 0 кръвна група, тогава рискът от захапване се усилва фрапантно, изключително в съпоставяне със притежателите на други кръвни групи. Каква е повода? Оказва се, че когато човек с тази група се поти, той отделя бактерии, които са изключително привлекателни за армията на комарите.

2.        Спортни действия

Занимаването със спорт на улицата подсигурява, че всички комари в покрайнината ще долетят да ви ухапят. Не единствено че се изпотявате, а млечната киселина, отделяна по време на физическа интензивност ги притегля. Тя е тази, която работи като магнит върху комарите.

3.        Бира

В горещо време постоянно желаете да се охладите с ледена бира, само че по-късно би трябвало да се подготвите за набезите на кръвосмучещи. Японски учени са стигнали до извода, че даже чаша бира може да усили привлекателността ви пред насекомите. Затова помислете добре дали сте избрали вярната напитка за пикник.

4.       Тесни облекла

Клинове покриват краката напълно, тъй че те драговолно се обличат в природата, предпазвайки ви от комари. Но това е илюзорна отбрана, тъй като комарите доста добре пробиват тъканите. И колкото по -плътно прилепва към тялото, толкоз по-лесно е да ви захапе. По -добре е да носите нещо свободно в природата и за предпочитане да не в един пласт. 

5.       Дишане

Съществува съмнение, че насекомите интензивно летят до въглероден диоксид, който се отделя по време на дишането. Съответно, колкото по-често дишате, толкоз по-изкусителна плячка ставате. Внимавайте с това, когато в близост има доста инсекти.

6.        Бременност

Всичко е обвързвано с телесната температура, която се покачва, когато една жена носи бебе. Освен това, дишането се форсира - това е задоволително, с цел да се трансформира в примамка за кръвосмучене.

7.       Активен метаболизъм

Добрият метаболизъм е чудесна помощ да не напълнеете, само че при контакт с комари този плюс се трансформира в минус. Ако метаболизмът е бърз, тогава телесната температура може да се увеличи и пикочната и млечната киселина се създават по-активно. Всичко това основава изключително удобна среда за инсекти, които са доста привлечени от миризмата на пот на подобен човек.

Разбира се, не всичко е в ръцете на индивида, да забави метаболизма, да не забременее и да смени кръвната група несъмнено няма по какъв начин да стане. Но има и неща, които всеки човек може да направи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР